ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ

Και... διεθνής ημέρα για τον πιτόγυρο!

* «Οι Λαρισαίοι τιμούν τον γύρο ιδιαίτερα οπότε θα τιμήσουν και τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας» λέει στην «Ε» ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Ζιακούλης που προετοιμάζεται πλέον

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:36

Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Είναι το πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό φαγητό «στο χέρι». Ο γύρος σε πίτα με τζατζίκι και κρεμμύδι είναι γνωστός παγκοσμίως, όμως αυτό που πρόκειται να συμβεί στις 3 Μαΐου φαίνεται πως δεν έχει προηγούμενο, αφού ετοιμάζεται μια γιορτή... απ’ όλα. Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί η Διεθνής Ημέρα Πιτόγυρου και επειδή τα πιο σοβαρά πράγματα ξεκινούν από μια πλάκα, η 3η Μαΐου φαίνεται πως αποκτά διαστάσεις πριν ακόμα διεξαχθεί. Κάποιοι το ξεκίνησαν από (πού αλλού;) το Facebook με το εξής μήνυμα στη σελίδα τους: «Αυτή η εκδήλωση είναι διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα. Αυτή η εκδήλωση έχει δημιουργηθεί για να τιμήσουμε τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη του πιτόγυρου».
Όμως το γεγονός πως δηλώσαν 21 χιλιάδες άνθρωποι πως θα πάνε, ενώ έχουν προσκληθεί άλλοι 45 χιλιάδες αρχίζει να βάζει στον «τζόγο» όλους τους ενδιαφερόμενους και ειδικά τους επαγγελματίες που θα έχουν μια επιπλέον ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.
«Είναι μια καλή ευκαιρία να διαφημίσουμε ακόμα περισσότερο το προϊόν που έχει μπει στη καθημερινότητά μας εδώ και πολλά χρόνια» εξηγεί στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του ταχυφαγείου «παρά πέντε» κ. Γιώργος Ζιακούλης και συνεχίζει «Στη Λάρισα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον γύρο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς έχουμε νέους κατοίκους και αρκετούς φοιτητές. Γενικά πιστεύω πως η Διεθνής Ημέρα θα γιορταστεί με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς σίγουρα από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στην 3η Μαΐου».
Του ζητήσαμε όμως να μας εκμυστηρευτεί και μερικά μυστικά για τον καλό γύρο και δεν μας αρνήθηκε: «Ααα μην ψάχνεις για μυστικά και συνταγές. Θέλει φρέσκα υλικά και φυσικά καλό κρέας. Ο καλός γύρος είναι με απ’ όλα και έχει μπόλικο πράγμα μέσα. Επίσης να ’ναι και φτηνός. Τέτοια θέλουν οι Έλληνες τώρα. Πολύ και φτηνά...».
Δεν λείπουν ωστόσο και οι κόντρες ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσα στη σελίδα με κύριο λόγο αυτόν της ονομασίας. Σουβλάκι σε καλαμάκι, καλαμάκι σε πίτα και άλλα τέτοια... Διαφωνίες αλλά όλοι θα το γιορτάσουν όπως και να το λένε.
Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας υπήρχε. Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας επίσης υπήρχε. Να που -ανεπίσημα ακόμα-έρχεται και η διεθνής ημέρα του γύρου σε πίτα…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass