Άναψαν τα κάρβουνα στη Λάρισα - Τα χάλκινα της Γουμένισσας δίνουν το ρυθμό (video)

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2017 13:34 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Φεβ 2017 14:06

Με τις πρώτες ψησταριές που ήδη καίνε σε δρόμους και πλατείες αλλά και με χάλκινα της Γουμένισσας να δίνουν τον ρυθμό, η Λάρισα ξεκίνησε επισήμως πριν λίγο το εορταστικό τσίκνισμα.   

 IMG 20170216 132422

Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο στο γλέντι που διοργανώνει ο δήμος Λαρισαίων στην Κεντρική πλατεία με χορευτικά συγκροτήμτα που σέρνουν τον χορό υπό τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας με την καθοδήγηση του Μιχάλη Μαντέλα. Παράλληλα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του τμήματος μαγειρικής τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας επιδεικνύουν την τέχνη τους στο ψήσιμο και στο σέρβις.

Νωρίτερα οι μουσικοί περπατήσαν στους δρόμους της πόλης προσκαλώντας τον κόσμο στην Κεντρική πλατεία. 

Μετά την Κεντρική πλατεία σειρά έχουν οι πεζόδρομοι της πόλης με τα Χάλκινα και πάλι να κυριαρχούν. Στις οδούς Φρίξου, Παπακυριαζή, Πανός και Αστεριάδη (στοά στην Κούμα) το γλέντι περιλαμβάνει ψήσιμο στα κάρβουνα και παραδοσιακούς χορούς. Στις 3 το μεσημέρι όσοι αγαπούν τις δεκαετίες 80 ’s και 90’s μπορούν θα ξεφαντώσουν στο πάρτι στην οδό Φιλελλήνων.

Η γιορτή θα συνεχιστεί και το απόγευμα. Τη σκυτάλη στην παράδοση θα παραλάβουν τα καταστήματα στον πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη, από τις 7 μ.μ. και μετά, με φαγητό και μουσική από Χάλκινα συγκροτήματα. Ανάλογο το σκηνικό με φωτιές και τσικνίσματα και στον πεζόδρομο της Ακληπιού, στην οδό Κενταύρων αλλά και στη Φαρμακίδου. Σε χορευτικό stage θα μεταμορφωθεί ο πεζόδρομος της οδού Απόλλωνος, μετά τις 7 το απόγευμα για τους λάτρεις της σάλσα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass