Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η ΕΠΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 8:53

Την είσοδο και στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, βάζοντας "φωτιά" στον ανταγωνισμό, με το πλεονέκτημα αφενός του εκτεταμένου εμπορικού δικτύου της και αφετέρου της δυνατότητας παροχής «πακέτων» προϊόντων, δρομολογεί η ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Η νέα εταιρία που προέκυψε από την αρχή του έτους από το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της (σε διανομή και προμήθεια), η ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, παίρνοντας την έγκριση των μετόχων της κατά την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισε να τροποποιήσει το καταστατικό της και να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά ρεύματος.

Θυμίζουμε πως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού έχει ανοίξει για τη χώρα μας από την 1η Ιουλίου 2007, αλλά οι πρώτες εταιρείες, οι εναλλακτικοί πάροχοι εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2009. Από τότε νέοι "παίκτες" προστίθενται συνεχώς στην αγορά, αποσπώντας μερίδια τζίρου και πελάτες από τη ΔΕΗ. Το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και περισσότερο γνωστές στους καταναλωτές μέσα από τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, που για πρώτη φορά είναι στοχευμένες στα οικιακά τιμολόγια. Η κινητικότητα που καταγράφεται στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού είναι αποτέλεσμα των επενδυτικών προσδοκιών που δημιουργεί η δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών μέσω του μνημονίου για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 20% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ σήμερα στην έντυπη έκδοση της «Ε» και στη συνδρομητική υπηρεσία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass