ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν καταργεί το εργόσημο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 9:00

«Η κυβέρνηση δεν καταργεί το εργόσημο αλλά λύνει πρακτικά ζητήματα που δημιουργούσαν πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο», επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής:

«Είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια του αγώνα των αγροτών, η “δημοσιογραφία” να βρίσκει πάτημα για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα δημιουργώντας ένα θολό τοπίο. Σχετικά με το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε και κατάργησε το εργόσημο οφείλω να τονίσω ότι το εργόσημο δεν θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά το 2010 με το άρθρο 20 του ν.3863/2010.

Αντιθέτως η εγκύκλιος Φ.80000/οικ.61689/2215 δεν καταργεί το εργόσημο αλλά λύνει πρακτικά ζητήματα τα οποία δημιουργούσαν πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι ειδικές κατηγορίες απασχολούμενων σε αγροτικές εργασίες που απαιτούν τη συνεχή εργασία, όπως εργαζόμενοι σε μεταποιητικές επιχειρήσεις κλπ., οφείλουν να έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους εργάτες γης τρίτων χωρών που προσκαλούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι λογικό λοιπόν σε μετακλητούς εργάτες που καλούνται για εργασία ορισμένου χρόνου να έχουν και σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, όπως όλοι οι εργαζόμενοι».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη σε αγώνες των κινημάτων να πρυτανεύει η αλήθεια και η νηφαλιότητα. Ειδάλλως η παραπληροφόρηση του κινήματος θα οδηγήσει στη διάλυση και την απαξίωσή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass