ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Στη Λάρισα το «Καραβάνι Υγείας»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2017 11:55

H E.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα του ν. Λάρισας να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους αγώνες των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρόνοια και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας».

Όπως σημειώνεται από την ΑΔΕΔΥ «τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι γνωστά σε όλους. Υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Καθημερινά παρουσιάζονται ελλείψεις υλικών, τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών.

Οι αγώνες των εργαζομένων ενοχλούν τους κυβερνώντες. Πάνω από τις ζωές των ασθενών, βάζουν το πολιτικό κόστος. Για αυτό προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα από τους πολίτες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε συνεδρίασή της, ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Λάρισας, αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, του Νομού Λάρισας, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ την προηγούμενη ημέρα, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου Τομέα Λάρισας στα Γραφεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ (Λαπιθών 6). Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης και Γρ. Καλομοίρης.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΝΛ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Λ. σημειώνεται ότι το Καραβάνι της Υγείας μετά τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πάτρα φθάνει στη Θεσσαλία την 1η Φεβρουαρίου.

Σκοπός του Καραβανιού είναι η σωτηρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στο καραβάνι της υγείας. Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου συγκεντρωνόμαστε στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 9:00 και συμμετέχουμε στην πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ. Tο καραβάνι υγείας είναι μία σημαντική δράση για ν' αναδείξουμε τα θέματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Κατά τη διάρκεια του Καραβανιού θα υπάρχουν διάφορες δράσεις με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες και η κοινή γνώμη για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, που καθημερινά αυξάνονται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται με άσχημες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά κυρίως για τους πολίτες της χώρας. Το Καραβάνι θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει ανοικτό γλέντι με μουσική και εδέσματα».

Να σημειωθεί πως το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. στο πλαίσιο της οργάνωσης συμμετοχής των μελών του αλλά και πολιτών θα δρομολογήσει αστικά λεωφορεία (δωρεάν για χρήστες) για τη διευκόλυνση κατά τη μετάβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass