ΕΠΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Επιχείρηση - λακκούβα» στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2017 14:35
Εργαζόμενοι του Δήμου επουλώνουν τις πληγές που άφησε ο χιονιάς στους δρόμους του Τυρνάβου Εργαζόμενοι του Δήμου επουλώνουν τις πληγές που άφησε ο χιονιάς στους δρόμους του Τυρνάβου

Πολλά τα προβλήματα που άφησε ο χιονιάς στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, ειδικά στο εσωτερικό οδικό δίκτυο πόλεων και χωριών. Ο αρνητικός συνδυασμός των χαμηλών θερμοκρασιών που έπεσαν κάτω από τους -18 βαθμούς Κελσίου με το αλάτι της θάλασσας το οποίο στρώθηκε για να ξεπαγώσει το χιόνι και να γίνουν οι δρόμοι πιο βατοί έφερε νέα προβλήματα.

Το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο 2016 και πολύ πριν τον χιονιά οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν επουλώσει «πληγές» στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, τόσο σε Τύρναβο και Αμπελώνα όσο και στα χωριά. Τώρα με το λιώσιμο του χιονιού ήρθαν στην επιφάνεια νέα προβλήματα και νέες λακκούβες να δημιουργήσουν προβλήματα σε οχήματα αλλά και σε πεζούς.

Έχοντας υπόψη την εικόνα που θα δημιουργηθεί, μετά τον αποχιονισμό ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Δημοτικού Αμαξοστασίου κ. Γιάννη Γκούλιο και τους επικεφαλής των τομέων του προσωπικού προχώρησαν σε μια καταγραφή των προβλημάτων που άφησαν πίσω τους χιονιάς και αλάτι και προχώρησαν στην επούλωση των πληγών.

Παράλληλα έγινε αξιοποίηση και των παρεμβάσεων των πολιτών προς τις δημοτικές υπηρεσίες όπου οι πολίτες ενημέρωναν που υπάρχουν προβλήματα, ειδικά στις συνοικίες.

Χθες συνεργεία του Δήμου Τυρνάβου άρχισαν από νωρίς το πρωί να κλείνουν λακκούβες, όπου υπήρχαν. Για την εργασία αυτή χρησιμοποιήθηκε ψυχρή άσφαλτος η οποία διατίθεται σε συσκευασίες των 15 κιλών. Αυτή η άσφαλτος η οποία έχει μεγάλο κόστος είναι ιδανική, ακόμα και τώρα τον χειμώνα με αρνητικές θερμοκρασίες και δίνει τη δυνατότητα να κλειστούν μικρές και μεγαλύτερες λακκούβες όχι ως προσωρινή λύση αλλά μόνιμη.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας συγκάλεσε από χθες για σήμερα νωρίς Παρασκευή πρωί έκτακτη σύσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και τις πρωινές ώρες σήμερα. Για την αντιμετώπιση νέων φαινομένων χιονόπτωσης. Σ’ αυτή την περίπτωση κύριο μέλημα θα είναι ο καθαρισμός γεφυρών από χιόνι και άλλων επικίνδυνων σημείων, για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass