ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Διακοπές κυκλοφορίας στη Μελούνα

* Χθες και σήμερα από 6 έως 8 το απόγευμα – Από Δαμάσι η κυκλοφορία το δίωρο του αποκλεισμού

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 14:00

Με κύρια αιτήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή όπως την κατάργηση της φορολογίας στο κρασί και να παραμείνει το καθεστώς διημέρων στο τσίπουρο ως έχει, αλλά και μια σειρά άλλων θεσμικών αιτημάτων οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την κυκλοφορία χθες από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και στα δύο ρεύματα του δρόμου στο ύψος του κόμβου Αργυροπουλίου, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση από Θεσσαλία προς τη Δυτική Μακεδονία και την πρώην επαρχία Ελασσόνας.

Οι αγρότες παρέταξαν χθες πάνω από 100 τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα και γεωργικά οχήματα ενισχύοντας έτσι το πρώτο μπλόκο στη χώρα που στήθηκε από προχθές Δευτέρα στη Μελούνα.

Στον δίωρο αποκλεισμό και με τη συνδρομή της αστυνομίας η κυκλοφορία διοχετεύτηκε από την παλιά εθνική οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας μέσω Δαμασίου. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς έδιναν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού τη δυνατότητα να περνούν το μπλόκο ασθενοφόρα, οχήματα με ευπαθή προϊόντα, αλλά και κτηνοτρόφοι που μετέβαιναν στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα επαναληφθεί και σήμερα Τετάρτη από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα. Χθες το μπλόκο Αργυροπουλίου ενισχύθηκε και από αγρότες της περιοχής Ελασσόνας – Τσαριτσάνης.

Εν τω μεταξύ οι αγρότες του Δαμασίου έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην πλατεία του χωριού και σήμερα αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για το αν θα κλείσουν ή όχι την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Τυρνάβου – Ελασσόνας στη διασταύρωση Δαμασίου.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής μεταφέροντας την αγωνία και το δράμα των αγροτών της περιοχής καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση να σκύψει, να δει και να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Να πάρει πίσω εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Μέτρα αντιλαϊκά όπως ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.

- Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο.

- Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με την αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που επιβάλλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.

- Η επιβολή πρόσθετου τέλους -το ονομάζουν «περιβαλλοντικό»

-στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

-Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.

- Η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία .

- Η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς για τον παγετό στις 26 Μαρτίου 2016.

Ανεμοθύελλα, χαλάζι, βροχή που έπληξε τις περιοχές .

-Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει τον παραγωγό στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο κ.α.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass