ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με φόντο τις κάλπες…

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 15:19

Βαραίνει το κλίμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθοδόν προς τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη και ενόψει της εκλογής νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Αύριο Κυριακή, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων των δύο Οργανώσεων Μελών της Λάρισας στη συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου, αλλά τα «όργανα» άρχισαν από την προηγούμενη Κυριακή.

Ο λόγος για την απουσία πολλών μελών της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και της γραμματείας της από τη συνέλευση των Ο. Μ. (Ανατολικού και Δυτικού) της Λάρισας, μια απουσία που καταγράφηκε και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Όπως μάλιστα ανέφερε η «Ε» σε ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, από τα 7 μέλη της απερχόμενης γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής απουσίαζαν για διάφορους λόγους, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, τα 5, ενώ γενικότερα απουσίαζαν τα 8 από τα 14 μέλη της Ν.Ε. που προέρχονται από τις δύο οργανώσεις μελών της Λάρισας!

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι τρία από τα 7 μέλη της γραμματείας της Ν.Ε., έχουν αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή, καθώς δεν έχουν υποβάλει καν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως αντιπρόσωποι από τις οργανώσεις τους, ενώ είναι μεταξύ αυτών που απουσίασαν από τη συνέλευση της προηγούμενης Κυριακής.

Πρόκειται για τους Γιάννη Αρζομανίδη, Θανάση Κουτσοκέρα και Στέλλα Τρίγκα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, αντίστοιχη απόφαση ή επιθυμία έχουν εκφράσει και άλλα μέλη της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής.

Αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για στελέχη με μακρά διαδρομή στον χώρο, από την εποχή του Συνασπισμού ακόμα ή και με καίρια πόστα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Γιάννης Αρζομανίδης, για παράδειγμα, την προηγούμενη τριετία, υπήρξε – από κοινού με τον Μάνθο Σαρρή – εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Στέλλα Τρίγκα είναι η συντονίστρια του τμήματος υγείας της Ν.Ε.

Υπάρχει δε η εκτίμηση ότι τουλάχιστον τα μισά μέλη της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής δεν προτίθενται να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Όπως μαθαίνουμε, η διαφοροποίηση ορισμένων από τα στελέχη που προαναφέραμε, σχετικά με αποφάσεις, ενέργειες ή πρωτοβουλίες της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, αλλά έχει τις ρίζες της στην απαρχή ακόμα της τριετούς θητείας της, με αφορμή τις διαδικασίες συγκρότησης της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», την άνοιξη του 2014!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πολλά :

- Η απόφαση που έλαβαν σημαίνει αποστασιοποίησή τους από τις αποφάσεις και τις πρακτικές του κόμματος σε κεντρικό – κυβερνητικό επίπεδο ή σχετίζεται με δράσεις, πρωτοβουλίες και συμπεριφορές άλλων συντρόφων τους στη Νομαρχιακή Επιτροπή;

- Θα πάρει συγκεκριμένη μορφή η εκδήλωση αυτής της διαφοροποίησης ή θα παραμείνουν απλοί «στρατιώτες» του κόμματος;

- Θα τους ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, με αιχμή την επικείμενη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σύντροφοί τους από άλλες Οργανώσεις Μελών;

Η απάντηση που δίνουν οι ίδιοι στα ανάλογα ερωτήματα που δέχονται από άλλα μέλη του κόμματος, είναι, για την ώρα, «ουδέν σχόλιο», οπότε αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα!

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών Ελασσόνας και Φαρσάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της εκλογής αντιπροσώπων για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη. Πρόκειται για οργανώσεις, μέλη των οποίων, κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν εκφράσει δημόσια ή ιδιωτικά τις διαφωνίες τους με αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ ακόμα πιο πρόσφατες είναι οι αναταράξεις που προκλήθηκαν με τη στάση μελών της οργάνωσης Τυρνάβου – Αμπελώνα.

ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αξίζει να τονιστεί ότι ενήμεροι για την κατάσταση που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα είναι και στα κεντρικά του κόμματος. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι δύο υψηλότατα στελέχη του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο νυν γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκος Σκορίνης, έχουν διατελέσει υπεύθυνοι των οργανώσεων Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και καταστάσεις. Ενημέρωση υπήρξε και κατά το πρόσφατο 2ο Συνέδριο του κόμματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανοιχτή γραμμή με τοπικά στελέχη, ώστε να έχουν συνεχή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη Λάρισα.

Το παραπάνω ίσως και να εξηγεί το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Παναγιώτης Ρήγας να παραστεί την επόμενη Κυριακή στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λάρισας, αν και μένει ακόμα ανοιχτό να του το επιτρέψουν οι άλλες του υποχρεώσεις.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass