ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2017 7:00 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιαν 2017 9:50

Με λαμπρότητα θα εορταστούν σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνια. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων και ακολούθως στις 10:30 π.μ. ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιγνατίου.

Στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει η έξοδος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη γέφυρα του Πηνειού. Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, θα ακολουθήσει δεξίωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ (Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου).

Αύριο Σάββατο 7 Ιανουαρίου (Σύναξη Τιμίου Προδρόμου), 7.30 π.μ. - 10 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Με μεγαλοπρέπεια και στον Τύρναβο θα γιορταστούν τα Άγια Θεοφάνια, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στους ιερούς ναούς της πόλης. Η επίσημη ακολουθία των Θεοφανίων θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου και παρουσία του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων φορέων της πόλης. Η έναρξη του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί εντός του ναού, στις 10.30 το πρωί. Φέτος λόγω της ανομβρίας και από το γεγονός ότι ο Τιταρήσιος στο ύψος της γέφυρας του Τυρνάβου δεν έχει νερό δεν θα γίνει η λιτανεία προς το ποτάμι και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού εκεί.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Με κάθε επισημότητα θα εορτασθούν τα Θεοφάνια σήμερα Παρασκευή στον Δήμο Αγιάς. Οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 π.μ., στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας της Αγιάς για τη Δημοτική Ενότητα Αγιάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δήμητρας για τη Δημοτική Ενότητα Λακέρειας και στο λιμάνι Στομίου, στη θέση «Φάρος», για τη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών. Για τη Δημοτική Ενότητα Μελιβοίας θα γίνουν στο λιμάνι του Αγιοκάμπου στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, ιερά αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Θεοφανίων θα τελεσθεί απόψε το βράδυ κατά τις ώρες 8 μ.μ. ως 1 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Η αγρυπνία θα τελειώσει με Θεία Λειτουργία και Μέγα Αγιασμό.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα η περιοχή της Ελασσόνας θα γιορτάσει τα Άγια Θεοφάνια, στους ιερούς ναούς της.

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεσθεί αρχικά ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος. Αμέσως μετά, με πομπή και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, ο κλήρος, οι αρχές και ο κόσμος θα κατευθυνθούν στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη. Εκεί θα γίνει η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ένα έθιμο που κρατάει πολλά χρόνια.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνια στον Δήμο Κιλελέρ. Η τελετή του αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας της Νίκαιας ύστερα από τη Δοξολογία των Φώτων που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Παρόμοιες θρησκευτικές τελετές θα γίνουν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνια στα Φάρσαλα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στον Απιδανό ποταμό, μετά την ανάδειξη των πηγών του, με την τεχνική επαναλειτουργία της πηγής.

Ως γνωστόν, οι πηγές του Απιδανού ποταμού επηρεάστηκαν από τους σεισμούς του 1954 και 1957 και τη δεκαετία του 1970 στέρεψαν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, στις 10.30 π.μ. ο μέγας Αγιασμός των Υδάτων και στις 12 μ. η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Απιδανό ποταμό.

ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσαγγάλων ανακοινώνεται στα μέλη του Συλλόγου και στους λοιπούς κατοίκους του οικισμού Μεσαγγάλων ότι σήμερα θα λειτουργήσει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του οικισμού και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών για τα Θεοφάνεια στον Πλαταμώνα.

-7:00-10:00 Όρθρος–Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

-10:00-11:30 Μέγας Αγιασμός και Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass