Συγκέντρωση ΚΚΕ κατά της Συμφωνίας

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2015 14:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:18

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Λάρισας σε πικετοφορία ενάντια στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, σήμερα  Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ. μ., μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στον πεζόδρομο της Πανός.

Η πρόσκληση για τη συγκέντρωση αναφέρει: «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». Και συνεχίζει: «Η συμφωνία Eurogroup - Ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αντιλαϊκή, υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι επέκταση του υπάρχοντος μνημονίου με επιτήρηση τρόικας, όπως κι αν ονομασθούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει, οι δήθεν “σκληρές” διαπραγματεύσεις εντός των τειχών της είναι διαφημιστική απάτη, καταλήγουν σε μέτρα κατά του λαού, όπως αποδεικνύει κι αυτή η συμφωνία. Ο λαός, που μάτωσε και αγωνίστηκε, θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που δεν οφείλει, για τον "εθνικό στόχο" των κερδών του κεφαλαίου με τσακισμένους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, το "λιτό βίο". Ακόμα και τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, ο κατώτερος μισθός αναβάλλονται για όταν και εφόσον το επιτρέψουν η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και η τρόικα.

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται στο 4μηνο και μετά απ’ αυτό σε μισθούς, συντάξεις, φόρους κατά του λαού, ιδιωτικοποιήσεις. Ο λαός μας επιβάλλεται να διεκδικήσει τα δικά του συμφέροντα, να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Καμιά ανοχή. Πάλη για την κατάργηση των μνημονίων με ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός. Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass