ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ- ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην κλείσει το σχολείο της Σωτηρίτσας

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2016 13:36
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για αδιαφορία ή εμμονές κατηγορεί τη δημοτική αρχή Αγιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας, με αφορμή την πρόθεση του δημάρχου κ. Γκουντάρα «να κλείσει ένα σχολείο που υπερκαλύπτει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών, με πρόσχημα τις κτιριακές εγκαταστάσεις». Ο Σύλλογος μάλιστα καλεί «όλους όσοι αγαπάνε τον τόπο μας, να διαμαρτυρηθούν έξω από τον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, στη Χρυσαλλίδα σήμερα το απόγευμα στις 4».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας αναφέρει τα εξής: Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας, οφείλουμε να ενημερώσουμε για το πρόβλημα που δημιουργείται στο σχολείο των παιδιών μας από την αδιαφορία ή τις εμμονές της δημοτικής αρχής. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, ο αντιδήμαρχος Αγιάς, Β. Λέτσιος, εισηγείται την μεταφορά του σχολείου σε άλλο χωριό χωρίς να λαμβάνει υπόψη του , ούτε τη γνώμη της τοπικής κοινότητας που είναι αρνητική, ούτε τη γνώμη των γονέων (που στο κάτω-κάτω) τα δικά τους παιδιά πάνε σ’ αυτό το σχολείο, ούτε την άποψη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που η ίδια δεν ζητάει κάτι τέτοιο. Είθισται, σε παρόμοιες περιπτώσεις και σε γειτονικούς δήμους, οι δημοτικές αρχές να επιδιώκουν πάση θυσία τη συνέχιση λειτουργίας σχολείων και νηπιαγωγείων ακόμη και με ελάχιστα παιδιά. Στην δική μας περίπτωση, ο δήμαρχος θέλει να κλείσει ένα σχολείο που υπερκαλύπτει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών, με πρόσχημα τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Εγκαταστάσεις που σκόπιμα υποβάθμισε ή τουλάχιστον δεν επεδίωξε (ως όφειλε) να βελτιώσει. Για ακόμη μια φορά στον τόπο μας γίνεται προσπάθεια να παρθούν αποφάσεις ερήμην των δημοτών και να κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Το δυστύχημα είναι ότι η μεταφορά αυτή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμα το κλείσιμο 2 και όχι μόνο ενός σχολείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass