ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΥΓΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΣ

41 448 ο νέος ταχυδρομικός κωδικός στη Λάρισα

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:11

Μια νέα ταχυδρομική περιοχή με τη δική της ταυτότητα κωδικοποιημένη σε ένα πενταψήφιο αριθμό απέκτησε τις τελευταίες εβδομάδες η Λάρισα. Πρόκειται για τον ταχυδρομικό κωδικό 41 448, που προστίθεται στους ήδη υπάρχοντες ταχυδρομικούς κώδικες της Λάρισας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση στην παράδοση της αλληλογραφίας και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αν και μια αλλαγή αυτής της κατηγορίας μπορεί να προκαλέσει καταρχήν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει στην επικοινωνία του πολίτη με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τις τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ο νέος ταχυδρομικός κώδικας προέκυψε ως αποτέλεσμα της οριοθέτησης νέων περιοχών σε ελληνικές πόλεις με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, που ξεκίνησε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία την προηγούμενη δεκαετία.

Η μικρή αναστάτωση αφορά σε τμήματα των συνοικιών Χαραυγή, Άγιος Γεώργιος και Τούμπα (περιοχές με κωδικό 41 335 κατά βάση και 41 336 δευτερευόντως), που συγκροτούν πλέον τη νέα ταχυδρομική περιοχή με κωδικό 41 448. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες παρέλαβαν από τα ΕΛΤΑ μια επιστολή με το είδος της αλλαγής καθώς και οδηγίες για τη μετάβαση από το παλιό στο νέο καθεστώς διακίνησης της αλληλογραφίας.

Σύμφωνα με την επιστολή «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια ταχυδρομική σας εξυπηρέτηση. Απαραίτητη προϋπόθεση της έγκαιρης και ασφαλούς επίδοσης της αλληλογραφίας σας είναι η αναγραφή σε κάθε φάκελο της πλήρους και σωστής διεύθυνσής σας, που θα πρέπει να περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και αριθμό, ταχυδρομικό κώδικα και περιοχή.

Η παρούσα ανακοίνωση, έχει ως στόχο να σας ενημερώσει για την αλλαγή του ταχυδρομικού σας κώδικα, που θα είναι στο εξής ο ακόλουθος: 414 48 ΛΑΡΙΣΑ

Προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με την ταχυδρομική σας εξυπηρέτηση, σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε έγκαιρα τον παραπάνω νέο σας ταχυδρομικό κώδικα σε ιδιώτες και πάσης φύσεως φορείς και επιχειρήσεις με τους οποίους ανταλλάσσετε αλληλογραφία.

Στην κατεύθυνση αυτή, η υπηρεσία μας έχει ήδη γνωστοποιήσει, τον νέο σας ταχυδρομικό κώδικα στους φορείς (Δ.Ε.Η. - Ο.Τ.Ε. - Ε.Υ.Δ.Α.Π. - ΕΦΟΡΙΑ - ΔΗΜΟΣ).

Παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τυχόν απορίες σας μπορείτε να απευθυνθείτε στον προϊστάμενο της αρμόδιας Μονάδας Διανομής (αρ. τηλ.: 2410 236992) που θα σας εξυπηρετήσει πρόθυμα».

Στελέχη των ΕΛΤΑ τόσο κεντρικά όσο και στη Λάρισα κατανοώντας το μέγεθος όσων προβλημάτων ανακύψουν τονίζουν σε κάθε τόνο πως «έχει προβλεφθεί μεταβατικό στάδιο από τον παλιό κωδικό στον νέο» διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί αλληλογραφία.

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, όπως περιγράφεται και στην επιστολή επισημαίνουν ότι έχουν ήδη ενημερώσει τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, το Δημόσιο και τον δήμο ώστε να ενημερώσουν τα στοιχεία αποστολής των παραληπτών τους με την αλλαγή.

Ωστόσο αν και η ενημέρωση των προαναφερθέντων φορέων είναι απλή υπόθεση και βαρύνει τα ΕΛΤΑ δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους συναλλασσόμενους με τους πολίτες φορείς μεταξύ των οποίων ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικές εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.λπ., τους οποίους οφείλουν να ενημερώσουν οι πολίτες αν φυσικά επιθυμούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν χωρίς προβλήματα την αλληλογραφία τους. Γεγονός που αρχίζει να προκαλεί τις πρώτες αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών. Ενδεικτική είναι επιστολή γνωστού Λαρισαίου κατοίκου της περιοχής στην «Ε» : «…Σήμερα, πήρα μια ανακοίνωση των ΕΛΤΑ ότι αλλάζει ο κωδικός. Με ενημερώνουν ότι η αλλαγή έγινε γνωστή στη ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. και στην ΕΥΔΑΠ (Θαυμαστό!). Και μου ζητούν να ενημερώσω εγώ: Τράπεζες, Ταμεία, Ασφαλιστικές εταιρίες κ.λπ. Καταλαβαίνουν τι ζητούν; Από πόσο κόσμο; Αν το μπορεί...»

Αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται απόλυτα κατανοητές από τα στελέχη διανομής των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την εμπειρία πολλών αντίστοιχων αλλαγών στους τομείς των διανομέων σε ολόκληρη την Ελλάδα κατά το παρελθόν. Τα ίδια στελέχη όμως εμφανίζονται βέβαια πως η μετάβαση στο νέο καθεστώς στις συγκεκριμένες συνοικίες θα γίνει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα εάν όλοι επιστρατεύσουν τη διάθεση συνεργασίας και την αλληλοκατανόηση για την εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού, που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση στην παράδοση της διακινούμενης αλληλογραφίας.

Δ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass