Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ «Ε»

«Κανένα σπίτι να μην στερηθεί την Καθαρά Δευτέρα τη λαγάνα»

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:08

«Έτοιμα να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες που θα προσέλθουν με το κουπόνι της εφημερίδας «Ελευθερία» την Καθαρά Δευτέρα για να πάρουν δωρεάν μία λαγάνα», δηλώνουν τα αρτοποιεία Γουργιώτη, η διεύθυνση των οποίων αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια για να βοηθήσει τα λαρισινά νοικοκυριά, που λόγω οικονομικής κρίσης δυσκολεύονται να προμηθευθούν το πατροπαράδοτο προϊόν.

Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική των αρτοποιείων «Γουργιώτη» να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα, καθώς υλοποιούνται κι άλλες προωθητικές δράσεις, όπως είναι η κάρτα πελάτη που εφαρμόζεται την τελευταία 3ετία. Ο κάτοχος αυτής, όταν συμπληρώσει το ποσό των 50 ευρώ παίρνει ως δώρο ένα αρτοπαρασκεύασμα αξίας 2 ευρώ, ενώ τυγχάνει και έκπτωσης 10% σε όλα τα προϊόντα.

Έτσι, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γουργιώτη «με αυτό τον τρόπο ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την τιμή σε προσιτά –για όλους- επίπεδα».

Για την προσφορά της Καθαράς Δευτέρας με τη λαγάνα, ο κ. Γουργιώτης θα μας πει: «Η λαγάνα είναι ένα ξεχωριστό προϊόν. Έχει συνδεθεί με την Καθαρά Δευτέρα, πρόκειται για ένα έθιμο που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και για μας έχει ιδιαίτερη σημασία σε κάθε τραπέζι να βρίσκεται μία λαγάνα, αν και η παρασκευή της είναι πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα, σε σχέση με το ψωμί. Για την προμήθεια της λαγάνας ο πελάτης δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση, παρά μόνο να έχει μαζί του το κουπόνι της «Ελευθερίας». Θα είναι η ίδια λαγάνα με αυτή που θα αγοράσει κάποιος. Είναι μια καλή ευκαιρία ο πελάτης να μας γνωρίσει και να διαπιστώσει το μεράκι και το ζήλο, με τα οποία παράγουμε τα προϊόντα μας».

Ως προς τη διαδικασία της παραγωγής, το προσωπικό των 3 αρτοποιείων (Βόλου 147, Βόλου 180, 1ης Μεραρχίας και Καραολή -Δημητρίου 2 στη Νεάπολη) θα πιάσει δουλειά αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, προκειμένου οι πρώτες λαγάνες να βρίσκονται στα ράφια των φούρνων, από νωρίς το πρωί. Να σημειωθεί πως η παραγωγή της λαγάνας δεν είναι ίδια με αυτή του ψωμιού, αφού προϋποθέτει τριπλάσια δουλειά, πολύ περισσότερο σουσάμι και καλό ψήσιμο. Όσον αφορά στις παραγόμενες ποσότητες, οι λαγάνες θα …είναι χιλιάδες και όλα θα εξαρτηθούν από την προσέλευση του κόσμου και φυσικά από τον καιρό.

Ο Δημήτρης Γουργιώτης πάντως δηλώνει ότι «όπως και να ΄χει η κατάσταση, κανείς πελάτης δεν θα μείνει ανικανοποίητος. Εξάλλου τα αρτοποιεία μας διαθέτουν υπερσύγχρονα εργαστήρια, ικανά για την παρασκευή χιλιάδων λαγάνων σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ και το πολυπληθές προσωπικό διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι τα αρτοποιεία Γουργιώτη είναι ανοικτά καθημερινά από νωρίς το πρωί ως τις 10 το βράδυ, καθώς εκτός από αρτοπαρασκεύασματα, προσφέρει γλυκά και καφέδες.

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΛΑΓΑΝΑΣ

Με την ευκαιρία ρωτήσαμε τον κ. Γουργιώτη και ως μέλος της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Λάρισας που είναι για τη φετινή τιμή της λαγάνας. «Αυτή θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Επειδή η αγορά είναι ελεύθερη, η τιμή θα κυμαίνεται από 1,5-2 ευρώ. Όλα εξαρτώνται από το κόστος. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η επιβάρυνση που δεχόμαστε είναι μεγάλη, αφού το σουσάμι πλέον, λόγω έλλειψης, έχει ακριβύνει σημαντικά, οι ανατιμήσεις στα άλευρα είναι συνεχείς και φυσικά το κόστος της ενέργειας αποτελεί μεγάλο βραχνά. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα αρτοποιεία χρησιμοποιούν Φυσικό Αέριο, αλλά δυστυχώς η μείωση στο τιμολόγιο θα έρθει την άνοιξη, καίτοι το πετρέλαιο έχει μειωθεί εδώ και μήνες. Όσον αφορά στο ρεύμα, μπορεί η ΔΕΗ να διαφημίζει μείωση του τιμολογίου της σε επιχειρήσεις, αλλά όπως προέκυψε από την πραγματικότητα αυτό αφορά σε μεγάλες επιχειρήσεις, με πολύ μεγάλες καταναλώσεις. Όπως και να ΄χει όλοι οι φούρνοι της γειτονιάς, παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικά και αγνά προϊόντα» καταλήγει ο κ. Γουργιώτης.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass