Έκκληση περιφερειάρχη να ελεγχθεί η αιθαλομίχλη

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 10:05
(φωτ. αρχείου) (φωτ. αρχείου)

Ο εφιάλτης της αιθαλομίχλης επέστρεψε στη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα, με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τι καίνε στα τζάκια για τη θέρμανση τους, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η οσμή του καμένου και η βαριά ατμόσφαιρα κυριαρχούν, ιδιαίτερα τα βράδια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αγοραστός «τα δεδομένα σε Λάρισα και Βόλο αρχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Αυτό γιατί οι συγκεντρώσεις σωματιδίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως από τις 8 το βράδυ έως και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα είναι αυξημένες, κάτι που αναμένεται να επιδεινωθεί αν οι πολίτες δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, όσον αφορά στην καύση ακατάλληλων υλικών για λόγους θέρμανσης. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις αλλά θα πρέπει όλοι οι πολίτες να δουν το θέμα προσεκτικά και να αντιληφθούν τι μπορεί να προκύψει.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «πρέπει να προσέξουμε στο σπίτι μας, που στην ουσία είναι το περιβάλλον» και διευκρίνισε ότι ο μέσος όρος συγκέντρωσης σωματιδίων είναι ακόμη κάτω από τα όρια ασφάλειας, αλλά σε διάφορα χρονικά σημεία εκτινάσσεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass