ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ 5ΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ

Έρευνες –«δράσεις ζωής» για Προσκόπους

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2015 20:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:57

 

«Μπορείς να περιγράψεις με λόγια ένα ηλιοβασίλεμα; Το ίδιο δύσκολο είναι να απαντήσεις στο ερώτημα «τι είναι ο Προσκοπισμός;». Απλά πρέπει να το ζήσεις…» Με τη φράση αυτή, ο Κλεάνθης Συρακούλης, έκλεισε την προχθεσινή εκδήλωση-παρουσίαση της 5ης Κοινότητας Ανιχνευτών, των δράσεων της Κοινότητας που εκτυλίχθηκαν μέσα στο 2014.

Στοπ φιλόξενο χώρο του Β΄ΚΑΠΗ Λάρισας, Πρόσκοποι και γονείς ταξίδεψαν και ξεναγήθηκαν από τους ανιχνευτές και βαθμοφόρους της Κοινότητας, σε όμορφα μονοπάτια της προσκοπικής τους ζωής, παίρνοντας (οι γονείς) μια μικρή έστω γεύση από …το τι πράγματι είναι ο Προσκοπισμός.

Το ταξίδι είχε δύο σταθμούς-δράσεις:

Η πρώτη, είχε να κάνει με την 40χρονη δημιουργική πορεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Στην έρευνά τους, την οποία η Κοινότητα παρουσίασε στην Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση ΠΑΠΕ), του 2014, ανέδειξαν το θεατρικό αυτό θαύμα της Λάρισας, που δεκαετίες τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και όχι μόνο. Μέσα από ένα πρόγραμμα παρουσίασης, με βίντεο και φωτογραφίες, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν για την ιστορία και την πορεία του «Θ.Θ.», άκουσαν τον Κώστα Τσιάνο να μιλά στα παιδιά, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, γνώρισαν τις μεγάλες επιτυχίες και τους συντελεστές του «Θεσσαλικού». Στο τέλος μάλιστα μια τριάδα ανιχνευτών με τη βοήθεια τριών γονιών- εθελοντών, έπαιξαν το δικό τους θεατρικό.

Η δεύτερη αφορούσε μια 8ήμερη «περιπέτεια» στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο. Δέκα ανιχνευτές και 5 βαθμοφόροι, με επικεφαλής τον Κλέανθη Συρακούλη, είπαν «ναι» στην πρόσκληση του 253 Σ.Π. Λεμεσού, οργάνωσαν και υλοποίησαν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, το μεγάλο αυτό ταξίδι. Ένα ταξίδι «στη ζεστή Κύπρο και στη ζεστασιά των ανθρώπων της», όπως είπε ο κ. Συρακούλης. Μια εμπειρία ζωής στην αιματοβαμμένη και διαιρεμένη μεγαλόνησο. Κι εδώ οι φωτογραφίες και οι αφηγήσεις των παιδιών, ενθουσίασαν αλλά και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, ειδικά όταν εικόνα και λόγος περιέγραφαν τις ανοιχτές πληγές και υποκλίνονταν στα σημεία μνήμης, είτε επρόκειτο για την τουρκική εισβολή, είτε αφορούσαν την αγγλική κατοχή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακό έφορος κ. Π. Κορδάς, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε από προσκοπικά τραγούδια αλλά και κυπριακά εδέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass