Στην Κεντρική Πλατεία καλεί για το Πολυτεχνείο το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 12:09

Στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας ο δήμος και άλλοι φορείς της περιοχής για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«H Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας τιμά την 43η επέτειο της μεγαλειώδους εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τιμούν τους αγωνιστές της ηρωικής εξέγερσης που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά.

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση..

Τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση στον χώρο του Δημοσίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών.

Το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν  στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία, που συνδιοργανώνουν  ο Δήμος Λαρισαίων και οι Φορείς του Νομού για να τιμήσουν τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass