ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του πατρός Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 7:40

Σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην οδό Βόλου και Κηπαρισσίας η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του εν Αγίοις πατρός ημών Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού και Θαυματουργού.

Στη συνέχεια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, η πομπή θα κατευθυνθεί προς τον ιερό ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγ.Γεωργίου, όπου και με τη συμμετοχή των Νεανικών Βυζαντινών Μελουργών εκ Λιτοχώρου Πιερίας, θα ψαλεί ο εόρτιος πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα χοροστατήσει και στη θεία λειτουργία της Κυριακής 20 Νοεμβρίου. Το Ι. Λείψανο του Αγίου. Νικηφόρου θα παραμείνει στον ιερό ναό μέχρι τις 22 του μήνα, οπότε και στις 5:30 μ.μ. θα γίνει η προπομπή αυτού. Όλες τις ημέρες θα τελούνται ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα, το δε Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. εντός του ιερού ναού θα πραγματοποιηθεί ημερίδα προς τιμή του Αγίου (με ομιλητές τον αναπληρωτή καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα με θέμα: «Τα άγια λείψανα» και τον πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιο Τσούτσουρα με θέμα: Νικηφόρος ο Α'. "Ενας ομολογητής Πατριάρχης». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης και θα προλογίσει εκ μέρους της Νεανικής Συντροφιάς η δικηγόρος, περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Όλες τις ημέρες θα παραμένει ανοικτός ο ιερός ναός από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:30 μ.μ., μέσο εξυπηρέτησης Αστική Συγκοινωνία No 2. Στάση «Άγ. Γεώργιος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass