ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

«Aν ξυπνήσεις, μονομιάς θα ’ρτη ανάποδα ο ντουνιάς»

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:57

Υπό τους ήχους της μπαλάντας του κυρ-Mέντιου, «Mεροδούλι, ξενοδούλι!

Δέρναν ούλοι: αφέντες, δούλοι, ούλοι: δούλοι, αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό», οι Λαρισαίοι συνέρρεαν χθες στην Κεντρική πλατεία, από νωρίς το απόγευμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε, ως κίνηση συμπαράστασης στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, για τις διαπραγματεύσεις της, που συνεχίζονται σήμερα με το Eurogroup,

«Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο, χάιντε σύμβολον αιώνιο! Aν ξυπνήσεις, μονομιάς θα ’ρτη ανάποδα ο ντουνιάς», με τη φωνή του Ξυλούρη, το τραγούδι αντιπροσώπευε τον Ελληνα χθες, που ζητούσε «Ανάσα αξιοπρέπειας» στη ζωή του και διαμαρτυρόταν σιωπηλά, απλά και μόνο με την παρουσία του, σε όλες τις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν γι’ αυτόν τον λόγο, σε διάφορες πόλεις της χώρας, σε πλατείες και πάρκα.

Πολλοί Λαρισαίοι, που δεν ήταν και μόνο υποστηρικτές του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν χθες ένα βροντερό παρών εκφράζοντας με την ήρεμη στάση τους, τη θέλησή τους να κατακτήσουν οι Ελληνες τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, την ανάπτυξη και να εναντιωθούν στη συνέχιση της εξαθλίωσης που βιώνουν πολλά νοικοκυριά της χώρας.

«Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Λέμε όχι στη λιτότητα, υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια», ήταν το σύνθημα όλων αυτών των συγκεντρώσεων που έγιναν επίσης σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Αθήνα... κ.α. ενώ επίσης συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους Έλληνες πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο, όπως στο Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη, σε πόλεις της Αυστραλίας κ.α.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass