ΤΟ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ένας πλούτος προσφοράς, συμμετοχής και φαντασίας…

Δημοσίευση: 12 Νοε 2016 11:46

Με μια μεγάλη γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες των 8 τμημάτων που ήδη λειτουργούν παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς τους, πραγματοποιήθηκε χθες η έναρξη της φετινής 5ης χρονιάς του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας».

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο τεράστιο έργο που έχει ήδη επιτελέσει το Κέντρο, ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αρχικά ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούσε να υλοποιηθεί, στους εκπαιδευτές των εργαστηρίων και στα στελέχη πρόληψης, καθώς και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι … υπάρχει πλέον λίστα αναμονής για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στα διάφορα τμήματα του Εργαστηρίου, με μεγάλο ενδιαφέρον από την περιφέρεια του νομού μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με συνεργασία, συνέργια, συνέπεια και πάνω από όλα αποτελεσματικότητα, τα πάντα είναι πιθανά, όλα μπορούν ν’ αλλάξουν και το «Εργαστήρι Ζωής» το αποδεικνύει.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους και ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καλομπάτσιος.

Στη συνέχεια, παιδιά από τις ομάδες θεάτρου και χορού ταξίδεψαν τον κόσμο μέσα από ένα δρώμενου λόγου – κίνησης και έκφρασης. Ταυτόχρονα προβάλλονταν εικόνες από την καθημερινότητα των εργαστηρίων. Στους υπέροχους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου, επί της οδού Μανωλάκη, λειτούργησε έκθεση φωτογραφιών του εργαστηρίου καθώς και υλικό – πληροφορίες για την ιστορία του κτιρίου μέσα από τη δουλειά του εργαστηρίου Ιστορίας Πολιτισμού.

Το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής άνοιξε τις πόρτες του και γνωρίσαμε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν και παράγουν λόγο, αλλά παράλληλα εκφράζουν συναισθήματα.

Στο εργαστήρι εικαστικών τα παιδιά δημιούργησαν μπροστά στο κοινό, τη δική τους πολιτεία. Στο εργαστήρι παραμυθιού τα παιδιά, με χρώματα και φαντασία συμπλήρωσαν το εικαστικό πάζλ των παραμυθένιων ηρώων καθώς και όμορφα παραμύθια από την ξεχωριστή φωνή της Λένας Χαϊδούτη.

Τέλος, οι μουσικοί Γιώργος και Λευτέρης Γάλλος συντρόφευσαν τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, με μουσικά ακούσματα που θα τον ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass