ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην πυρά οι επιστολές Κατρούγκαλου

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 11:32

Τις επιστολές που προ ημερών τους έστειλε ο πρώην – πλέον – υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έκαψαν χθες αγανακτισμένοι συνταξιούχοι έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ Λάρισας.

Οι συνταξιούχοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις συγκεκριμένες επιστολές, οι οποίες τους ενημερώνουν για το ύψος της σύνταξής τους μετά τις περικοπές που έγιναν σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016 της κυβέρνησης, και την απορρίπτουν.

Παράλληλα, καταδικάζουν συνολικά την αντι – ασφαλιστική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές, αγωνιστικές τους αντιδράσεις.

Οι Λαρισαίοι συνταξιούχοι, μέλη όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής, κατέδειξαν για άλλη μία φορά χθες όχι μόνο την αγανάκτησή τους από τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων παρέδωσαν στη συνέχεια απαντητική επιστολή των Συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων νομού Λάρισας στις επιστολές του πρώην υπουργού Εργασίας στη διοίκηση του ΙΚΑ Λάρισας.

Στην απάντηση αυτή αναφέρονται τα εξής :

«Πρόσφατα οι συνταξιούχοι έλαβαν τις επιστολές που έστειλε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την υπογραφή του μέχρι πρότινος υπουργού κ. Κατρούγκαλου, με τις οποίες μας ενημερώνετε για το ύψος της σύνταξης που ο καθένας λαμβάνει σήμερα και μετά τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις σύμφωνα με το νόμο 4387/2016 που η κυβέρνησή σας ψήφισε.

Πλήθος συναδέλφων αγανακτισμένων με το περιεχόμενο των επιστολών και τις περικοπές που συνεχίζετε, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μας τις απέστειλαν στα γραφεία μας διαμαρτυρόμενοι για την εχθρική πολιτική σας προς τους συνταξιούχους.

Το πόσο σύνταξη παίρνει ο καθένας μας το γνωρίζει πολύ καλά από τα ποσά που βρίσκονται στον λογαριασμό του την ημέρα πληρωμής κάθε μήνα.

Ειδικά για τις επικουρικές, οι περικοπές των οποίων φαίνεται πως δεν στηρίχτηκαν ούτε καν στον αντι-ασφαλιστικό νόμο 4387/16, αλλά ήταν προϊόν πλήρους αυθαιρεσίας εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κινούμενης πάνω στη βάση «πόσα μας λείπουν, τόσα θα πάρουμε με όποιον τρόπο», δεν υπάρχει στις επιστολές σας καμία ενημέρωση για το πώς, με ποιον τρόπο υπολογισμού, σύμφωνα με ποια δεδομένα έγιναν οι τελευταίες μειώσεις τους και γιατί απέμειναν τα ποσά που οι συνταξιούχοι πλέον παίρνουν «στο χέρι».

Με βάση τα παραπάνω η ενέργειά σας να αποστείλετε τις εν λόγω επιστολές φαίνεται πως αποτελεί μια απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπληροφορήσει τους συνταξιούχους, να συγκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική σας, να δείξει για τους συνταξιούχους ένα ψεύτικο ενδιαφέρον, κάτω από το βάρος της κατακραυγής που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια συνταξιούχους η πολιτική σας. Και σαν τέτοια την καταγγέλλουμε και την καταδικάζουμε.

Αντίδραση που διαπιστώνετε κάθε μέρα πως μετατρέπεται όλο και πιο σταθερά σε οργανωμένη, αποφασιστική, αγωνιστική δράση για την απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής που συμφωνήσατε με το ΔΝΤ, την Ε. Ε. και υλοποιεί απόλυτα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζών, του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν και αγωνίζονται να τους επιστραφούν τώρα οι κλεμμένες συντάξεις, τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων τους.

Η απάντησή τους, λοιπόν, στην επιστολή σας είναι η απόλυτη απόρριψή της σαν απαράδεκτη. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί οι συντάξεις μας, στη βάση των συμφωνιών με τα τρία μνημόνια από όλες τις κυβερνήσεις, που συγκρότησαν την τελευταία δεκαετία της καπιταλιστικής κρίσης τα κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, με την άμεση ή έμμεση στήριξη ή σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

Και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά πως προμηνύονται και νέες μειώσεις στις συντάξεις μας με την εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», την ενεργοποίηση του «αυτόματου κόφτη», της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ρυθμίσεις που απαιτούν ήδη εκπρόσωποι των δανειστών όπως το ΔΝΤ αλλά και ο ΣΕΒ, που θεωρούν πως το ασφαλιστικό σύστημα, παρά τις περικοπές που έγιναν, «εξακολουθεί να δημιουργεί δυσκολίες στην ανάκαμψη της οικονομίας λόγω του υψηλού κόστους των συντάξεων», που ακόμα αποδίδει. Σε αυτή τη βάση ετοιμάζετε νέα αντεργατικά μέτρα και για τα παιδιά μας, που καταργούν βασικά δικαιώματα σε ότι με αγώνες και θυσίες κατέκτησε η εργατική τάξη.

Καταδικάζουμε, λοιπόν, συνολικά την αντι-ασφαλιστική και αντεργατική πολιτική σας. Δεν πρόκειται να ξεγελάσετε κανέναν με τέτοιες μεθοδεύσεις. Σας επιστρέφουμε τις επιστολές σας συνοδεύοντάς τες με τη δέσμευση πως θα μας βλέπετε συνεχώς στους δρόμους του αγώνα μέχρι να καταργήσουμε το σύνολο των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass