ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μήνυμα εθνικής ενότητας για να βγει η χώρα από την κρίση (φωτ.)

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2016 13:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Οκτ 2016 14:09

Χιλιάδες Λαρισαίοι παρακολούθησαν σήμερα την εντυπωσιακή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της πολιτικής, περιφερειακής και δημοτικής αρχής, με τις δηλώσεις τους έστειλαν μήνυμα ισχυρής εθνικής ενότητας προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την ατραπό της κρίσης.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στη Λάρισα και την ικανοποίησή του από τους μαθητές και τα στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν, τόνισε ότι «αυτή την ιστορική επέτειο, η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ότι δεν υποτάσσεται εύκολα».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που έπαυσαν πλέον οι ασχήμιες στις παρελάσεις από «αγανακτισμένους» και υπενθύμισε τους χιλιάδες άταφους ακόμα νεκρούς του αλβανικού μετώπου, αφού το καθεστώς της Αλβανίας εξακολουθεί να αρνείται τη συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, ενώ τόνισε ότι η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι και στις μέρες μας μήνυμα εθνικής ενότητας.
Ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας, τόνισε ότι πριν από 76 χρόνια ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι εννοούσε το «ΟΧΙ» κι αυτό το πλήρωσε με αίμα, καταστροφές και πόλεμο. Σήμερα, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα ότι οι Ελληνες όταν είναι ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα.
Ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι συνέστησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίοδο δεν χωρούν κομματικοί διαχωρισμοί.
Ενότητα για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη περίοδος που διέρχεται η χώρα, ζήτησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, ενώ ο βουλευτής με το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας, τόνισε ότι πρέπει να διδασκόμαστε και από τα καλά αλλά και από τα λάθη που έγιναν τη δεκαετία που σηματοδότησε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν τον τόπο και τόνισε ότι θα πρέπει οι δηλώσεις αυτών των επετείων να γίνονται πράξεις.
Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στην ενότητα, στους αγώνες και την πάλη που αντιπροσωπεύει η επέτειος του «ΟΧΙ» και οι θυσίες εκείνων των ηρώων.
Ιδιαίτερη συζήτηση είχε με τον κ. Τσιρώνη, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, Αθανάσιος Ριζάκης, που αναφέρθηκε στα προβλήματα των αναπήρων πολέμου, λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι ο ίδιος θα παραδώσει στον πρωθυπουργό το υπόμνημα που του παρέδωσε.
Στη σημερινή παρέλαση, παρέστησαν ακόμα σύσσωμες, οι εκκλησιαστικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και εκπαιδευτικές αρχές της πόλης.
Είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνατίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass