ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 30 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ 15 ΝΟΜΟΥΣ

Κλείνει η Περιφερειακή Διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα;

*Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Κ. Μπαργιώτας

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 11:43

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας

Έντονη είναι η φημολογία τα τελευταία 24ωρα για κατάργηση της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με την επωνυμία «Διεύθυνση Δικτύου ΣΤ» που εδρεύει στη Λάρισα (πλατεία ΑΤΑ), αριθμεί 30 εργαζόμενους και έχει στη δικαιοδοσία της τα καταστήματα της Εθνικής σε 15 νομούς και συγκεκριμένα σε Θεσσαλία, Ήπειρο (συν Κέρκυρα), Δυτική Μακεδονία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία.

Στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δικτύου ΣΤ της Εθνικής στη Λάρισα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

-«Ο συντονισμός της ορθής λειτουργίας των καταστημάτων εποπτείας της με άμεση επίλυση των λειτουργικών θεμάτων που ανακύπτουν.

-Η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με τη διενέργεια επαφών με τους επιχειρηματίες της περιοχής και τους τοπικούς φορείς και την προσφορά των καλύτερων δυνατών λύσεων.

-Η λειτουργία ως διαύλου επικοινωνίας με την Κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, συντονίζοντας τις εκάστοτε αρμόδιες Κεντρικές Διευθύνσεις και ζητώντας την κατά προτεραιότητα επίλυση των θεμάτων της περιοχής.

-Η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς με την «κατά τόπο» πρόσβαση στη διοικητική δομή της Εθνικής Τράπεζας οι πολίτες απολαμβάνουν άμεση εξυπηρέτηση και τους προσφέρονται λύσεις σύμφωνα με τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της περιοχής».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της τράπεζας δεν υπήρξε ως χθες, ωστόσο οι πληροφορίες/ φήμες ώθησαν τον Λαρισαίο βουλευτή του Ποταμιού κ. Κώστα Μπαργιώτα να φέρει το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Στο νέο οργανόγραμμα της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, αναμένεται να παραμείνουν ως Περιφερειακές Διευθύνσεις, αυτές που έχουν έδρα την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ προβλέπεται η παντελής κατάργηση της Διοίκησης στη Λάρισα. Με την παύση λειτουργίας, όμως, της Περιφερειακής Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα, συρρικνώνεται και η τοπική παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στην κοινωνική και κυρίως οικονομική ζωή των πολιτών, γεγονός που οδηγεί αναμφίβολα, στην ποιοτική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και μέρους της Στερεάς Ελλάδος», επισημαίνει ο Λαρισαίος βουλευτής και προσθέτει ότι «στην πολύχρονη παρουσία της στη Λάρισα, η Διεύθυνση Δικτύου ΣΤ συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, σημειώνοντας ότι «η Διεύθυνση ΣΤ της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα βοηθά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και εξυπηρετεί καταστήματα από πολλούς νομούς και περιφέρειες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας» θέτει στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο τα εξής ερωτήματα:

«Κρίνετε σκόπιμο να κλείσει η Διεύθυνση Δικτύου ΣΤ της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα; Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί η συγκεκριμένη Διεύθυνση;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass