Ημερίδα και εκδηλώσεις για τους εν Λαρίση αγίους

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2016 14:43

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, στα πλαίσια της εορτής των εν Λαρίση Αγίων, διοργανώνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, ειδική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λαρίσης, αφιερωμένη στους Αγίους μας.

Ομιλητές θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο καθηγητής της ΑΕΣΘ κ. Δημήτριος Παπάζης, ο φιλόλογος και διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, η θεολόγος και διδάκτωρ Βυζαντινής Τέχνης του Α.Π.Θ. κ. Παρασκευή Παπαδημητρίου και ο Λαρισαίος ιατρός και ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν πλήθος θρησκευτικών εκδηλώσεων στον Ι.Ν.του Αγίου Νικολάου, επ ευκαιρίας της εορτής των εν Λαρίση Αγίων. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των τοπικών μας Αγίων και άφιξη της θαυματουργού εικόνος της Ύπεραγίας Θεοτόκου της Αρμενιωτίσης, εις το προαύλειο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και εν συνεχεία μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 7:00π.μ, - 11:00π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη Έορτή της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Κυριακή απόγευμα 6 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών στην εορτή των εν Λαρίση Αγίων. Δεύτερα 7 Νοεμβρίου, Πρωί Όρθρος και θεία Λειτουργία. Δευτέρα 7 Νοεμβρίου Απόγευμα ώρα 6:00 μ.μ. Ιερά παράκληση προς τιμή των εν Λαρίση Αγίων. Τρίτη 8 Νοεμβρίου, πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, βράδυ (21:00) Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, απόγευμα 6:00 μ,μ. Ιερό Ευχέλαιο και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass