ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΔΕΛΕΡΙΑ, ΔΑΜΑΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΛΙΘΟ

Τιμάται ο Άγιος Δημήτριος

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2016 10:28
Ο Άγιος Δημήτριος Τυρνάβου Ο Άγιος Δημήτριος Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με θρησκευτική ευλάβεια και με τη συμμετοχή των αρχών και πολλών πιστών τιμάται ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης στον Τύρναβο, στα Δελέρια, τον οικισμό του Μαυρολίθου Αμπελώνα και στον οικισμό του Δαμασουλίου.

Στον ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της γιορτής, στις 7.00 απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί όρθρος και εορταστική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού και με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης του Τυρνάβου. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας παράκληση.

ΣΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

Πανηγυρίζει και φέτος με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια ο πολιούχος των Δελερίων Άγιος Δημήτριος. Αύριο Τρίτη παραμονή της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός.

Την Τετάρτη ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία και στη συνέχεια περιφορά της εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Ο προϊστάμενος του ναού π. Χαράλαμπος Παράσχος και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις

ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΛΙΘΟ

Πανηγυρικός εσπερινός θα τελεστεί στον Μαυρόλιθο Βρυοτόπου Αμπελώνα στην εκεί πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αμπελώνα πρωτ. Νεκτάριου Φωκίδη. Την Τετάρτη θα τελεστεί πανηγυρικής θεία λειτουργία, θείο κήρυγμα, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Ανάλογες θα είναι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και στο Δαμασούλι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass