ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΧΘΕΣ ΜΗΝΥΜΑ

«Τσίπρα προχώρα…»

*Μεγάλη σιωπηλή συγκέντρωση υποστήριξης και στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2015 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:51

Ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση η χθεσινοβραδινή στη Λάρισα. Μια ένεση αισιοδοξίας στην κυβερνητική προσπάθεια της Διαπραγμάτευσης. Λαρισαίοι κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης, υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και άνθρωποι διαφορετικής κομματικής τοποθέτησης, βγήκαν στην Κεντρική πλατεία εκφράζοντας τη στήριξή τους στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, την ώρα που στις Βρυξέλλες εξελισσόταν η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup.

Ήταν μια μεγάλη αλλά ασυνήθιστη συγκέντρωση. Χωρίς εξέδρα και ομιλητές, δίχως καν μεγαφωνικές. Δεν υπήρχαν πανό ή σημαίες, δεν ακούστηκαν συνθήματα, δεν εμφανίστηκαν επίσημοι ή παράγοντες στην πρώτη σειρά. Άλλωστε δεν υπήρχε πρώτη και δεύτερη σειρά. Ο κόσμος συγκεντρωμένος σε εκτεταμένο μέρος της πλατείας, ανά συντροφιές γνωστών και φίλων, συζητούσε για τις πολιτικές εξελίξεις. Ασυνήθιστα μεγάλη η συμμετοχή και νεολαίας. Πολλοί έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες, και ‘’σέλφις’’ βέβαια.

Με την πολυπληθή τους παρουσία και μόνο οι Λαρισαίοι εκδήλωσαν την υποστήριξή τους. Ήσυχα, απολύτως ήρεμα αλλά και με αποφασιστικότητα. Ανάμεσά τους και άνθρωποι που δήλωναν ότι μετείχαν πρώτη φορά σε πολιτική συγκέντρωση.

Από τις 6 το απόγευμα που ήταν το ραντεβού, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι διαδηλωτές. Ένα τέταρτο αργότερα είχε δημιουργηθεί ήδη η συγκέντρωση. Ο κόσμος πύκνωνε όλο και περισσότερο, πλήθαινε γεωμετρικά, και στις 6.30 η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής για τα δεδομένα της Λάρισας. Μετά από καμιά ώρα ο κόσμος άρχισε να αραιώνει ανανεώνοντας το ραντεβού, με τον ίδιο σκοπό, για την ερχόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, ξανά στην κεντρική πλατεία, τότε που έχει οριστεί η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Όλοι στις Πλατείες».

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με ανακοίνωσή του, «χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει διάφοροι φορείς και οργανώσεις, προκειμένου να διοργανωθούν συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης στις διπλωματικές της προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους. Οι συγκεντρώσεις αυτές αποδεικνύουν, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται, πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και τοποθετήσεων». Παρούσα στη χθεσινή συγκέντρωση της Λάρισας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Η ΕΛΜΕ

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στους εκβιασμούς, να μην δεχτεί ούτε ένα μέτρο λιτότητας στο όνομα ενός ληστρικού, άδικου χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λάρισας καλώντας τον λαό στους δρόμους και στις πλατείες. «Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας για τον μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.», επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση. «Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα. Διαγραφή του χρέους σε σύγκρουση με την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δισ. -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών».

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass