ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Εφιάλτης τα ακραία καιρικά φαινόμενα

* Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί έχουν αφαιρέσει την κάλυψη καταστροφών από φυσικά φαινόμενα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος, κ. Δημ. Παπανικολάου

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:38

Της Λένας Κισσάβου

Εφιάλτης και για τις ασφαλιστικές εταιρίες έγιναν αυτή την περίοδο, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα.

Οι υλικές καταστροφές που υπέστησαν περιουσίες πολιτών, διάφορων περιοχών και τις οποίες είχαν ασφαλίσει, κοστίζουν αδρά στις ασφαλιστικές εταιρίες, που …τρέχουν και δεν φτάνουν για να τους αποζημιώσουν.

Ο όγκος της δουλειάς που έχει να κάνει με πραγματογνώμονες, αλλά και το σύνολο των χρηματικών ποσών που καλούνται να καταβάλουν, σε ένα μεγάλο σύνολο πληγέντων, την ίδια χρονική στιγμή, δεν είναι και ένα φαινόμενο που το αντιμετωπίζουν συχνά.

Καταγράφουν και δρομολογούν πληρωμές αποζημιώσεων, με τα συμφωνημένα και προβλεπόμενα κόστη, των συμβολαίων που έχουν συνάψει με τους δικαιούχους τους, για να καλύψουν όσα υπόσχονται στα χαρτιά.

Απ’ την άλλη, οι πελάτες τους, μπορεί σίγουρα να μην βρίσκονται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, λόγω της καταστροφής των περιουσιών τους (σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις), αλλά παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον όσοι είχαν μεριμνήσει και είχαν εντάξει τέτοιες καλύψεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους, έχουν να λαμβάνουν.

Τα χρήματά τους προς τις ασφαλιστικές εταιρίες, για καλύψεις που ίσως μέχρι τώρα ποτέ άλλοτε δεν χρειάστηκαν, σήμερα …έπιασαν τόπο.

Όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος, κ. Δημήτρη Παπανικολάου, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα τελευταία χρόνια ένας μεγάλος αριθμός πολιτών (ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και αυτοκινήτων), προκειμένου να μειώσει το κόστος της ασφάλειας που καταβάλλει, έχει αφαιρέσει από τις προσφερόμενες καλύψεις των ασφαλιστικών εταιριών, αυτή του πυρός και των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να μην έχουν να λαμβάνουν ούτε ευρώ από τις εταιρίες τους.

«Εκτός αυτών που αναγκάζονται να συμπεριλάβουν αυτήν την κάλυψη στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους, όπως όσοι χρωστούν δάνεια στις τράπεζες (επιβάλλεται ως όρος από την τράπεζα), η πλειοψηφία των σφαλισμένων, την έχει αφαιρέσει…» υποστήριξε ο κ. Παπανικολάου και συμπληρώνει: «Στη Λάρισα οι περισσότεροι ασφαλισμένοι, εντάσσουν την προαιρετική κάλυψη καταστροφών από φυσικά φαινόμενα, στις ασφάλιες αυτοκινήτων τους κυρίως, διότι στην περιοχή λόγω του κλίματός της, δεν είναι συνηθισμένα τέτοια φαινόμενα. Θεωρούν ότι θα δίνουν περιττά χρήματα, για κάτι που δεν θα τους συμβεί ποτέ.

Όχι ότι έχουν και άδικο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.

Αντίθετα, οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν διαφορετική άποψη, λόγω επίσης του διαφορετικού κλίματός τους και της συχνότητας που εμφανίζονται άσχημα καιρικά φαινόμενα, με επιπτώσεις στις περιουσίες τους. Επίσης το ίδιο παρατηρείται και στους Αθηναίους, καθώς πλήγονται συχνά από πλημμύρες».

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι αποζημιώσεων, καλύπτονται σε περίπτωση ολικής ζημιάς με το 100% της εμπορικής τιμής της περιουσίας τους (Ι.Χ. ή επιχείρηση). Στις περιπτώσεις των αυτοκινήτων, αν αυτά επισκευάζονται και δεν έχουν υποστεί ολική καταστροφή, καλύπτεται το κόστος όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass