ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» προωθεί η κυβέρνηση

* Γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών ο Κ. Πουλάκης * Χωρίς γενικούς γραμματείς οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για δύο μήνες

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:36

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον «Καλλικράτη» και γενικότερα στο μοντέλο λειτουργίας των δήμων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης στην πρώτη του συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το περίγραμμα των αλλαγών αναμένεται να παρουσιαστεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση των οποίων ο κ. Ν. Βούτσης προτίθεται να λάβει μέρος και να μιλήσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνάντηση, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προσανατολίζεται για το επόμενο δίμηνο τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ασκούν οι γενικοί διευθυντές και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να διορίσει γενικούς γραμματείς, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και εξοικονόμηση πόρων.

Στο μεσοδιάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίον ο αποκεντρωμένος έλεγχος θα μεταφερθεί στους δήμους και στις περιφέρειες- διασφαλίζοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. Η κεντρική πολιτική ιδέα και στόχος είναι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, χωρίς τον εναγκαλισμό με το μακρύ χέρι του κράτους.

Ο Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ

Ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, υποψήφιος περιφερειάρχης στις εκλογές του 2010 κ. Κώστας Πουλάκης αναμένεται να αναλάβει την θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Κ. Πουλάκης ήταν επικεφαλής του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ν. Βούτση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης προέβη στην εξής δήλωση: «Είχαμε μια πρώτη , διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση, με την νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Καταθέσαμε τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για μια σειρά από ζητήματα. Συμφωνήσαμε με τον κ. υπουργό να περιμένουμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και την παρουσίαση των προγραμματικών της δηλώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να αναζητήσουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων που μας απασχολούν. Προσβλέπουμε σε μια ειλικρινή συνεργασία, προς όφελος της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών. Περιμένουμε τον κ. Βούτση τις επόμενες ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. για να έχουμε μια περισσότερο αναλυτική συζήτηση, παρουσία όλων των μελών μας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass