ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Φυλακισμένοι» στο κέντρο της Λάρισας

* Πρόκειται για τη νέα μόδα με κλειδιά, γρίφους και αγωνία που «σαρώνει» σε όλη την Ευρώπη

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2015 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:27

Του Κ. Γκιάστα

Και ξαφνικά βρίσκεσαι πίσω από τα κάγκελα. Χωρίς να έχεις κάνει τίποτα. Φυλακισμένος εσύ και η παρέα σου και μάλιστα στο κέντρο της πόλης σου. Πρέπει να σκεφτείς πώς θα αποδράσεις αλλά παράλληλα πρέπει να βιαστείς γιατί ο χρόνος κυλάει.

Φυσικά και δεν πρόκειται για κανονική φυλακή (αν και τα κελιά είναι… ολοζώντανα) αλλά και για μια θεματική ενότητα, από ένα καινούριο παιχνίδι που σαρώνει σε όλη την Ευρώπη και εδώ και λίγες ημέρες έφτασε και στη Λάρισα.

Τα πρώτα «Δωμάτια Απόδρασης» είναι γεγονός και αποτελούν ένα παιχνίδι για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ονομάζεται “Larissa Traped” και κάναμε μια βόλτα για να αντλήσουμε μερικές πληροφορίες από τον υπεύθυνο κ. Αριστοτέλη που μας είπε μεταξύ άλλων: «Έρχονται ομάδες 2-5 ατόμων και μπαίνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με μοναδικό σκοπό να λύσουν τους γρίφους και να ξεκλειδώσουν τα μυστικά των δωματίων, πριν το χρονόμετρο μηδενίσει. Πρέπει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία, να βρουν τα κλειδιά, να συνεργαστούν μα πάνω απ΄ όλα να διασκεδάσουν».

Όσον αφορά στο κόστος κυμαίνεται από 10 ως 15 ευρώ το άτομο και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις δύο θεματικές ενότητες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής. Αυτή ενός εκκεντρικού αλλά εξαιρετικά ευφυούς φυσικού, του Abner Lockhart, που αφού συγκέντρωσε εμπειρίες και γνώσεις από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο απομονώθηκε τελικά στο σπίτι του για να αφοσιωθεί στο μαγικό κόσμο των εφευρέσεων. Η άλλη ενότητα αφορά σ’ ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα με δύο κελιά και δύο γραφεία, ενώ ετοίμαζονται άλλα 170 τ.μ. με ενότητα βουντού.

Τα δωμάτια απόδρασης ουσιαστικά… δραπέτευσαν από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών που κάποιοι σκέφτηκαν να τα μεταφέρουν στην αληθινή ζωή. Και πέτυχαν αφού στο εξωτερικό πρόκειται για τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα στον χώρο της ψυχαγωγίας. Ιδιαιτέρως δημοφιλή είναι τα παιχνίδια απόδρασης σε Αγγλία, Αμερική, Ισπανία, Ιαπωνία, Κίνα, Ουγγαρία, Ολλανδία και Ρουμανία. Σύμφωνα με ένα σχετικό σάιτ τώρα αναφέρεται πως ενδεικτικό της επιτυχίας του είναι το γεγονός πως στη Σιγκαπούρη, το εν λόγω παιχνίδι κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 334 αξιοθέατα της πόλης. Παρόμοια επιτυχία σημειώνουν τα δωμάτια απόδρασης και στη Βουδαπέστη που ήδη είναι 100. Στην ουγγρική πρωτεύουσα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου και το πρώτο φεστιβάλ «δωματίων απόδρασης», που σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς είχε μεγάλη απήχηση με εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο να μπαίνουν ανά δεκάδες στα δωμάτια. Μάλιστα τώρα τελευταία ολόκληρες εταιρίες κανονίζουν να αγωνίζονται ομαδικά.

*Τώρα θα περιμένετε κάποιοι να σας πούμε και πού βρίσκεται. Όχι. Αυτός θα είναι ο πρώτος γρίφος και θα τον βάλουμε εμείς. Είναι σε δρόμο που δεν επιτρέπονται ρόδες, αφιερώθηκε σε Λαρισαίο διδάσκαλο που γεννήθηκε το 1777 και ο αριθμός του είναι ντουζίνα.

Για να σας δούμε…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass