ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Έρευνα για τη μόλυνση στον Ελασσονίτη

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2016 8:46
 ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στον Ελασσονίτη ποταμό προκειμένου να εξακριβωθεί ποια είναι η αιτία για την έντονη δυσοσμία και την αλλαγή της σύστασης του νερού που έχει σημειωθεί σε αρκετά σημεία της διαδρομής του, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Συνεργεία του τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ήδη αρχίσει δειγματοληψίες που αποστέλλονται σε ειδικό εργαστήριο. Πρόκειται για δειγματοληψίες που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και σε άλλα σημεία του Ελασσονίτη, ώστε να είναι κατά το περισσότερο δυνατό τεκμηριωμένη η όποια μόλυνση διαπιστωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφεραν στην επικαιρότητα οι κάτοικοι της Μαγούλας οι οποίοι παρατήρησαν αλλαγή στο χρώμα του και οσμή η οποία μολύνει το μέρος, σε σημείο που δεν μπορούν να αναπνεύσουν!

Ο Ελασσονίτης ποταμός ξεκινάει από την Ελασσόνα, περνάει από το γειτονικό Αγιονέρι, τον Ευαγγελισμό, τη Μαγούλα, το Αμούρι, το Μεσοχώρι και καταλήγει στις όχθες του Πηνειού.

Με αίτημά του ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαγούλας «Ο Άγιος Γεώργιος» ζητάει να παρθούν άμεσα μέτρα καθώς κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων, ενώ γίνεται λόγος για ανεξέλεγκτη καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Πέρα πάντως από τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις διεργασίες που θα δρομολογήσουν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών από το νερό του Ελασσονίτη καθίσταται απαραίτητη η ενημέρωση από τους φορείς της περιοχής, τόσο των κατοίκων όσο και των ιδιοκτητών των επιχειρηματικών μονάδων που εδρεύουν εκεί για τους κινδύνους που δημιουργεί η μόλυνση του ποταμού.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass