Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Στηρίζει Αντωνίου, στέλνει νέο αναπληρωτή

* Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Ξανθό

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2016 11:49

 

Ξεκάθαρη είναι η στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στον διοικητή Νέστορα Αντωνίου, όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ολόκληρη τη Θεσσαλία, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

Η στήριξη αυτή έρχεται και ως απάντηση στη φημολογία του τελευταίου διαστήματος περί ενόχλησης του υπουργείου από τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η 5η ΥΠΕ, λόγω των διαπροσωπικών σχέσεων των διοικούντων.

Στην ίδια σύσκεψη διευκρινίστηκε περαιτέρω ότι δεν ζητήθηκε από το υπουργείο η παραίτηση κανενός μέλους της διοίκησης, ενώ ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο νέος αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Μιχάλη Βενιζέλο που παραιτήθηκε.

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας θα έχουν κρισιμότερο ρόλο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς θα δρομολογηθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση που προγραμματίζεται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εκείνο που συναποφασίστηκε στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής είναι ότι αντιπροσωπεία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις τακτικές, μηνιαίες συναντήσεις της με τους διοικούντες την 5η ΥΠΕ, προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα στον τομέα της υγείας των τεσσάρων νομών και να επιχειρείται η επίλυσή τους.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε στα κομματικά στελέχη ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση των αναπληρωτών διοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που διήρκεσε πολλούς μήνες.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, εκτός από τα στελέχη των τμημάτων υγείας των τεσσάρων νομαρχιακών επιτροπών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρέστησαν και οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος (Τρικάλων), Σπύρος Λάππας (Καρδίτσας) και Κατερίνα Παπανάτσιου (Μαγνησίας).

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass