ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ

Αντιπροσωπεία του ΕΚΛ στους πρόσφυγες

* Ζητά τη μεταφορά τους σε κατάλληλους χώρους

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2016 7:33

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝΛ, επισκέφθηκε προχθές τον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών έξω από τη Μάνδρα και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παραδίνοντας παράλληλα και ποσότητες διαφόρων φαρμάκων στο ιατρείο του καταυλισμού.

Μεταφέροντας τις εντυπώσεις από την επίσκεψη στον καταυλισμό η αντιπροσωπεία επισημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες και ζητά τη μεταφορά των προσφύγων, επισημαίνοντας ότι:

«Οι 750 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από υψηλές θερμοκρασίες σε σκηνές, στον ακατάλληλο χώρο του στρατοπέδου στη Μάνδρα, με αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά τους και κυρίως εγκλωβισμένοι χωρίς καμία προοπτική μετά το κλείσιμο των συνόρων και τη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας, αντί να προωθηθούν στις χώρες που επιθυμούν να πάνε.

Τα όσα γράφτηκαν για εγκατάσταση κοντέινερ στον ίδιο χώρο, σημαίνει μονιμοποίηση της παραμονής τους σε έναν χώρο ακατάλληλο για κατοίκιση.

Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, η κατάσταση στον καταυλισμό γίνεται όλο και δυσκολότερη, εμφανίζονται συχνά φίδια και σκορπιοί, τα ντους χρειάζεται να αυξηθούν και να επισκευάζονται άμεσα όσα χαλάνε, τα νερά από τα ντους διατρέχουν το κεντρικό τμήμα του καταυλισμού με κίνδυνο δημιουργίας εστίας μόλυνσης.

Το ΕΚΝΛ ζητά από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σε κατάλληλο στεγασμένο χώρο με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Για όσο διάστημα θα παραμένουν στον καταυλισμό, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, πρέπει να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν για να γίνει πιο ανθρώπινη η ζωή των προσφύγων και μεταναστών και όχι να πετάνε το μπαλάκι στις διάφορες ΜΚΟ και άλλα δίκτυα.

Το ΕΚΝΛ αγωνίζεται και διεκδικεί:

Να προωθηθούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δημιουργηθούν στεγασμένα ανοιχτά κέντρα υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη της Ε.Ε.

Να δίνεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες και δίκαιες διαδικασίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass