ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Κατάπτυστο και αποικιοκρατικό το νομοσχέδιο»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 8:06

Κάλεσμα στους Λαρισαίους να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο, «ενάντια στην ψήφιση του κατάπτυστου αποικιοκρατικού νομοσχεδίου» και ταυτόχρονα σε ανοιχτή συνέλευση σήμερα Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία (Δικαστικό Μέγαρο) απευθύνει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας «με ένα πολυνομοσχέδιο τέρας, 7.500 σελίδων, που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση της αριστεράς προβιάς, προτείνει στην ελληνική Βουλή, ν’ αποφασίσει σε δύο ημέρες, την ουσιαστική κατάργηση της Ελληνικής Πολιτείας – Δημοκρατίας και την κατάλυση κάθε συνταγματικής τάξης.

Θεσπίζει για 99 χρόνια, υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, με τη μορφή Α.Ε., υπό την εποπτεία των δανειστών, έξω από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης, που όμως υποχρεώνεται να το προικοδοτήσει με 40 εκατομμύρια ευρώ. Στο υπερταμείο θα περιέλθουν το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων και η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών Α.Ε., θα λειτουργεί με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και θα έχει ως σκοπό την εκποίηση της κοινής και εξ αδιαιρέτου δημόσιας περιουσίας όλων μας.

Παραδίδει όλα τα δάνεια, κόκκινα αλλά και πράσινα, στα κοράκια των χρηματαγορών, πράγμα που θα οδηγήσει σε μια απίστευτη λεηλασία σπιτιών, φυσικά και της πρώτης κατοικίας, οικοπέδων, χωραφιών, βιοτεχνιών και βιομηχανιών, προκαλώντας μαζικά ξεσπιτώματα, μείωση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής και εκτίναξη της ανεργίας από το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Επιβάλλει φοροληστεία χωρίς έλεος, από την αύξηση της έμμεσης, της πιο άδικης και αντιλαϊκής φορολογίας, στον ΦΠΑ στο 24%, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στα τσιγάρα, στα τέλη κυκλοφορίας, στον καφέ, στα αλκοολούχα ποτά, ακόμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στους αγρότες, αντίθετα από τις πρόσφατες υποσχέσεις της.

Θεσμοθετεί τον Αυτόματο Μηχανισμό Περικοπών (κόφτη), μέσω του οποίου μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, δημόσια χρηματοδότηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας… θα κόβονται αυτόματα, χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση. Συστήνει Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία κυβερνητικών οργάνων, κρατικών φορέων ή και άλλων διοικητικών αρχών.

Με τα τελευταία νομοσχέδια, ακολουθώντας τις προηγούμενες, η σιαμαία συγκυβέρνηση δεν απώλεσε μόνο την αριστερά της προβιά, αλλά και το τελευταίο φύλλο αριστερής συκής, αποκαλύπτοντας ένα σώμα αποκρουστικό και βάρβαρο, ταυτόσημο μ’ αυτό των κορακιών των διεθνών χρηματαγορών και των αχόρταγων κερδοσκόπων, των οποίων τα συμφέροντα ξεδιάντροπα αποφάσισε να υπηρετήσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass