ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

...Για τη «δυσπιστία» του ΚΚΕ και την «κλάψα» του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:49

Σε αντιπαράθεση μέσω δημόσιων ανακοινώσεων επιδόθηκαν χθες οι οργανώσεις Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

«Βλέπουμε με λύπη μας ότι το ΚΚΕ συνεχίζει να στρέφει τα πυρά του κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λες και το κόμμα μας κυβέρνησε τόσα χρόνια τώρα και σε αυτό οφείλεται η καταστροφή που βιώνει η χώρα» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί. «Οι όποιες εκλογικές σκοπιμότητες όμως δεν θα έπρεπε να τον κάνουν συμμέτοχο – εξ αντικειμένου – σε όλη τη βρώμικη προπαγάνδα του κατεστημένου της χώρας μας, που αποσκοπεί στο να απαλλάξει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ από τις τεράστιες ευθύνες τους και να τις φορτώσει στην Αριστερά.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό μας κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δεσμεύεται ούτε καν γενικόλογα πως είναι με το μέρος του λαού και κατά της πλουτοκρατίας και δεν διαφοροποιείται από τη Ν.Δ. ούτε με μία «λεκτική δέσμευση». Η κατηγορία αυτή όμως, πέρα από το γεγονός ότι διαστρεβλώνει σκόπιμα τη φυσιογνωμία και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αδικεί και το ίδιο το ΚΚΕ, διότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική σωτηρία, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν και δικά του αιτήματα. H τωρινή συγκυρία, όπου τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η πολιτική τους, απαιτούν τη μέγιστη ενότητα και κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων. Και θα είναι κρίμα τότε για ένα ιστορικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, να μην ανταποκριθεί στην πρόκληση και την πρόσκληση της Ιστορίας».  

*Το απόγευμα απάντησε το ΚΚΕ της Λάρισας: «Ας αφήσουν την κλάψα οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συνενοχή του ΚΚΕ ζητάνε για όσα είναι δεσμευμένοι να κάνουνε αν γίνουν κυβέρνηση. Ασφαλώς χρειάζονται ένα αριστερό άλλοθι, και δεν υπάρχει καλύτερο τέτοιο από το ΚΚΕ. Πίεση επιδιώκουν να ασκήσουν με τον τυχοδιωκτισμό τους στον αριστερό, ριζοσπάστη κόσμο.

Και επειδή κατανοούμε την αγωνία τους, να τους πούμε να μην ανησυχούν. Κυβέρνηση θα βρούνε τρόπο να φτιάξουνε. Τόσους πρόθυμους γυρολόγους μαζέψανε, όπως η καινούρια τους συνιστώσα οι μνημονιακοί, οι Κουρουπλής, Βουδούρης, Παραστατίδης, Τζάκρη, Λιβάνης, Τόσκας, Πελεγρίνης, Τσουκαλάς και ο κατάλογος των μεταμελημένων μαγδαληνών δεν έχει τελειωμό.

Βεβαίως, κατανοούμε την ανησυχία τους. Πάση θυσία η κυβερνητική καρέκλα, πάντα «για την κοινωνική σωτηρία, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων», και λοιπά... χαριτωμένα, όπως με περισσό θράσος αναφέρουν. Μόνο που δεν μας λένε οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αυτά τα ψίχουλα που υπόσχεται το κόμμα τους για την ακραία φτώχια, πώς θα τα δώσουν, αφού όχι μόνο δεν το επιτρέψουν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, οι ρυθμοί ανάπτυξης και όλα όσα συνιστούν τις «δεσμεύσεις στους εταίρους» τους, αλλά νέα μέτρα έρχονται είτε με το δικό τους διαχειριστικό μείγμα είτε με αυτό της ΝΔ. Να τη χαίρονται την «αριστερά τους». Την «αριστερή» μελλοντική κυβέρνηση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των μονοπωλίων. Στις 26 Γενάρη Δυνατό ΚΚΕ για δυνατό λαϊκό κίνημα».

   

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass