Σειρά δράσεων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 12:00

Σε αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 6, 7 και 8 Μαίου αλλά και στον προγραμματισμό της δράσης του το επόμενο διάστημα προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η διοίκηση του κέντρου επισημαίνει ότι «αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε απεργία και συγκεντρώσεις, αφού και στις 6/5 και την πρωτομαγιά στη συγκέντρωση που επιχείρησαν να κάνουν αυτές οι δυνάμεις και στη Λάρισα, απέτυχαν παταγωδώς.

Παρά την έλλειψη μαζικής ενημέρωσης, την μεγάλη εργοδοτική τρομοκρατία σε πολλούς χώρους δουλειάς και την υπονομευτική στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού από την ΓΣΕΕ, μέχρι και σε σωματεία, την μη συμμετοχή των μικρομεσαίων ΕΒΕ, δόθηκε μια αγωνιστική απάντηση με μπροστάρη το ΕΚΝΛ τοπικά και το ΠΑΜΕ πανελλαδικά, μέσα σε λίγες ώρες.

Οι μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες αυτής της 3ημερής απεργίας, δεν δικαιολογούν ασφαλώς την στάση πολλών εργαζομένων που δεν απέργησαν και δεν πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις του ΕΚΝΛ, επηρεασμένοι από την λογική που καλλιεργεί ο ταξικός αντίπαλος, ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι θα τα περάσουν τα μέτρα έτσι κι αλλιώς άρα δεν έχει νόημα να χάσει το μεροκάματο ή φοβούμενοι για την δουλειά τους.

Το γεγονός ότι ψηφίστηκε, ο αντι-ασφαλιστικός νόμος-λαιμητόμος, που θα επιφέρουν μεγάλη επιδείνωση άμεσα και σε μια πορεία, στη ζωή τόσο των σημερινών συνταξιούχων, όσο και των μελλοντικών, αλλά και συνολικά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, δεν πρόκειται να είναι ο τελευταίος. Ήδη για την Κυριακή 22/5 φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, νέο νόμο που επιβάλει μεγαλύτερους φόρους στο λαό, θα επιτρέπει την πώληση των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων που αφορούν χιλιάδες στεγαστικά δάνεια λαϊκών οικογενειών, με άμεσο κίνδυνο την κατάσχεση λαϊκών κατοικιών, την ένταση των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α. Παράλληλα με απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας ετοιμάζουν Ν/Σ για το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, ο ΣΕΒ ζητά να καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός και στον ιδιωτικό τομέα, να δουλεύει κάποιος χωρίς σύμβαση, χωρίς κατώτερο μισθό, όπως θέλουν αυτοί, νέο Ν/Σ που θα απαγορεύει ουσιαστικά τις απεργίες και θα υπονομεύει το δικαίωμα των εργατών να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, θα εντείνει την διαφωτιστική και οργανωτική προσπάθειά του για να δυναμώσει η οργάνωση των εργατών και ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, με προτεραιότητα εκεί που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, για να μην νομιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους τα βάρβαρα μέτρα, αλλά και να προετοιμάσουμε νέους αγώνες για την ακύρωση των μέτρων που έχουν ψηφιστεί και την απόκρουση νέων που ετοιμάζονται».

Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ, αποφάσισε επίσης στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης του για τους επόμενους μήνες:

Το Σάββατο 21 Μάη, στις 11 π. μ., πικετοφορία από το ΕΚΝΛ, ενάντια στο Ν/Σ σκούπα που ψηφίζεται την Κυριακή.

Να βγάλει φυλλάδιο για τις συνέπειες από το νέο αντι-ασφαλιστικό νόμο, την ανάγκη να μην τον νομιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι, να συνεχιστεί ο αγώνας, για κατάργηση των αντι-ασφαλιστικών νόμων, για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Κοινωνική Ασφάλισης για όλους.

Να εντείνει τις παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και στο ΙΚΑ για το χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας.

Να οργανώσει παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία, ιατρεία ΠΕΔΥ, για τα προβλήματα της υγείας, διεκδικώντας λύσεις από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις τοπικά. Ιδιαίτερα για την ΠΦΥ.

Να οργανώσει σύσκεψη σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για την οργάνωση της πάλης των ανέργων την Τρίτη 31/5 στις 7.30 μ.μ, στο ΕΚΝΛ, αλλά και συσκέψεις κατά σωματείο, σε συνοικίες σε συνεργασία με τις Λαϊκές Επιτροπές, με στόχο να συγκροτούνται και επιτροπές ανέργων, που θα καταλήξει σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας για τους ανέργους.

Να συνεχίσει την ταξική αλληλεγγύη σε οικογένειες ανέργων.

Θα δώσει συνέντευξη με τις προτάσεις για την προστασία των ανέργων και τον περιορισμό της ανεργίας στην περιοχή μας, την Παρασκευή 27/5.

Να πάρει πρωτοβουλία για κοινή δράση με τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Κλινικών, Ένδυσης, Ξυλουργών, Μετάλλου, Πλαστικών, Επισιτισμού και όποια άλλα έχουν μεγάλο αριθμό απλήρωτων από τους εργοδότες τους, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων και μέτρα στήριξης από κράτος και τοπικές αρχές για όσο είναι απλήρωτοι.

Να συνεχίσει τη δράση για τα προβλήματα των εργαζόμενων σπουδαστών ΟΑΕΔ, ΙΕΚ. Τον Σεπτέμβρη θα κάνει εκδήλωση για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Να ξεκινήσει ενημέρωση και προετοιμασία της πάλης για την υπεράσπιση των σπιτιών εργατικών-λαικών οικογενειών από τις κατασχέσεις λόγω πώλησης «κόκκινων δανείων», με νομική στήριξη, αλλά και κινητοποιήσεις.

Να οργανώσει εκδήλωση για τα εργατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις διώξεις συνδικαλιστών-εργαζομένων.

Να οργανώσει την παρέμβαση του στους πρόσφυγες και μετανάστες, με ανάδειξη των αιτημάτων τους για τα προβλήματα και με άλλες μορφές (υλική βοήθεια, κλπ). Στις 21/6 θα κάνει εκδήλωση-συναυλία.    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass