ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Πτώση δέντρου έσπασε παγκάκι!

* Επικίνδυνα περάσματα με κατεστραμμένα φρεάτια * Κλαδιά δέντρων εμποδίζουν το πέρασμα σε παραπήνεια δρομάκια

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 1:32

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Δέντρο έπεσε και έσπασε παγκάκι! Για την ακρίβεια υπάλληλοι του Δήμου Λάρισας, έκοψαν για κάποιο λόγο δέντρο (πιθανόν γιατί ήταν επικίνδυνο), που βρισκόταν στη διαμορφωμένη όχθη του Πηνειού ποταμού, αλλά δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και το σημείο πτώσης του, με αποτέλεσμα ο όγκος του κορμού του να πέσει και να σπάσει στη μέση το διπλανό παγκάκι!

Κακός υπολογισμός; Ατυχία; Όπως και να έχει, ήταν μια αστοχία, που θα κοστίσει νέο παγκάκι.

Το συμβάν, που ανέφεραν πολίτες, στάθηκε αφορμή για μια περιήγηση στη διαμορφωμένη περιοχή στις όχθες του Πηνειού, μέσα στον ιστό της Λάρισας, για να διαπιστωθεί ότι αυτός ο μικρός παράδεισος, που έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς πολίτες, κρύβει παγίδες που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Αρκετά φρεάτια, κατά μήκος των πλακόστρωτων διαδρομών, είναι κατεστραμμένα. Τα καπάκια τους λείπουν και ο περίπατος μέσα στην πράσινη περιοχή, γίνεται επικίνδυνος. Απ’ την άλλη, οι μηχανισμοί του αρδευτικού συστήματος που υπάρχουν μέσα σε αυτά, εφόσον δεν προστατεύονται, είναι εκτεθειμένοι σε φθορές, γεγονός που θα κοστίζει στον Δήμο διπλά, όχι μόνο η κάλυψή τους, αλλά και η αντικατάστασή τους.

Παράλληλα, σε μία εκ των διαδρομών, μέσα στην κατάφυτη περιοχή, διακόπτεται απότομα ο περίπατος των επισκεπτών, από ένα σπασμένο κλωνάρι δέντρου.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι πρόκειται για αναμενόμενες φθορές και φυσικές καταστροφές, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αλλά αναμφίβολα θα πρέπει να διορθώνονται άμεσα, όταν μάλιστα η όμορφη περιοχή του ποταμού, γίνεται καθημερινά πόλος έλξης πολλών πολιτών, που την επισκέπτονται είτε για να περπατήσουν μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον της, είτε για να αθληθούν ή για να ξεκουραστούν στην ήρεμη ατμόσφαιρα που προσφέρει.

Χρειάζεται συντήρηση και την ανάλογη φροντίδα, ώστε να παραμείνει και ασφαλής.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass