ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Καταθέτουν προτάσεις για αλλαγές του «Καλλικράτη»

* Προβληματισμός για τις τοποθετήσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2016 1:19

 

Το θέμα των αναγκαίων αλλαγών στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου.

Οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» είναι άλλωστε ένα από τα ζητήματα προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται να αποτελέσουν θέμα αιχμής για το κυβερνητικό επιτελείο το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά δηλαδή από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές.

Πρόκειται για αλλαγές που θα δρομολογηθούν παράλληλα με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον εκλογικό νόμο οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς διέρρευσαν ορισμένες από τις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτών των διεργασιών, οι τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις αλλαγές του «Καλλικράτη» εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σαββάτου, στο οποίο έχουν κληθεί να μετάσχουν οι βουλευτές Θεσσαλίας του κόμματος, ενώ θα παραστεί και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήσης Καπράνας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί και το θέμα των τοποθετήσεων Διοικητών και Υποδιοικητών στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί μόνο το όνομα του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του κ. Παναγιώτη Νάνου.

Είναι κοινό μυστικό ότι η τοποθέτηση του κ. Νάνου, κυρίως λόγω του κομματικού παρελθόντος του, δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από τα κομματικά στελέχη σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την επιλογή των υπόλοιπων διοικητών αλλά και των υποδιοικητών στα νοσοκομεία της περιοχής.

Και αν η τοποθέτηση υποδιοικητών προβλέπεται να αργήσει κάποιες εβδομάδες ακόμα, η ανακοίνωση των νέων διοικητών στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι ζήτημα λίγων ημερών – μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι νέοι διοικητές σε σειρά νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε αυτό της Λαμίας το οποίο παρέμενε ακέφαλο εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εν τω μεταξύ, της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ θα προηγηθεί, το βράδυ της Παρασκευής, η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, ενώ για απόψε το βράδυ είναι προγραμματισμένη η τακτική, μηνιαία συνάντηση αντιπροσωπειών της Ν.Ε. και της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass