ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τιμήθηκε ο πολιούχος Αγ. Αχίλλιος

* Ιγνάτιος προς Πρ. Παυλόπουλο: Να διασφαλίζετε την ελευθερία της Αγίας μας Εκκλησίας

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2016 0:30

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, πολιτικών αρχηγών, υπουργών, πολλών ιεραρχών, σύσσωμων των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών, η Λάρισα γιόρτασε με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τον πολιούχο Άγιο Αχίλλιο, με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Μητροπολιτικό Ναό και στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Συγκινημένος και με τη δέουσα τιμή από την παρουσία -στις εκδηλώσεις- του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, ο σεβ. μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του, τονίζοντας πως «εάν οι επισκέψεις των μεγάλων ανδρών εις τας πόλεις της Επικρατείας έγραψαν στο παρελθόν λαμπρές ιστορικές σελίδες και ύψωσαν επιτύμβιες στήλες, η δική σας εδώ επίσημη επίσκεψη εκχαράσσεται εις τας καρδίας όλων και θα παραμείνει ανεξίτηλη εις την μνήμη όλων, διότι άπαντες αναγνωρίζουν την ακτινοβόλον προσωπικότητά σας. Όλοι σας γνωρίζουν ως πρόσωπο με ευρυμάθεια και γλωσσομάθεια και γνωρίζουν ότι φθάσατε εις τα ύπατα αξιώματα της Επιστήμης και της Πολιτικής. Ευχόμεθα λαμπρές ιστορικές σελίδες να εγγράψετε κατά την θητεία σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια ο κ.κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε προσωπικά και σε όλες τις προσωπικότητες που παρέστησαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αχίλλιο και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τονίζοντας τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, ενθαρρυνόμενοι από την αγάπη σας προς την Αγίαν του Χριστού Εκκλησία, σας καλούμε, να υπερμαχείτε υπέρ της Εκκλησίας. Γνωρίζοντες καλώς την βαθεία πίστη σας αλλά και τις ισχυρές πνευματικές σας καταβολές, ενθαρρυνόμεθα να σας επαινέσωμεν εν Κυρίω και να σας καλέσουμε να υπερασπίζεσθε τα όσια και τα ιερά της Πίστεώς μας. Να διασφαλίζετε την ελευθερία της Αγίας μας Εκκλησίας και να την διευκολύνετε εις το έργο του αγιασμού των Πιστών, του καταρτισμού του ιερού Κλήρου, της αγωγής της Νεότητος, να την διαφυλάττετε έναντι των επιβούλων εχθρών της, και προ πάντων να μην παύσετε ποτέ να κάνετε αυτό για το οποίο όλοι σας επαινούμε, σας θαυμάζουμε και σας ευγνωμονούμε να δίδετε δηλονότι καθ’ ημέρα σεις πρώτος την καλή Ομολογίαν της Πίστεως, προς δόξα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του, με τη λήξη των εκδηλώσεων αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αχιλλίου, τονίζοντας τα εξής: «Η Λάρισα είναι ευτυχής να έχει την ευλογία του Αγίου Αχιλλίου γιατί ο Πολιούχος της Λάρισας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας. Τούτο αποδεικνύεται από το ότι υπήρξε από τις ξεχωριστές μορφές της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βηθυνίας μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Σπυρίδωνα αλλά και η σεπτή βιωτή του ως επισκόπου Λάρισας υπήρξε υποδειγματική ως τρόπος ζωής και ως βίος πνευματικού ανθρώπου. Υποδειγματικός ο Άγιος Αχίλλιος και στην ταπεινότητά του και στην πνευματική του συμπεριφορά πρέπει να μας εμπνέει πάντοτε και ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες να παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες της εθνικής μας κληρονομιάς» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησαν, εκτός του οικοδεσπότη σεβ. μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου και οι μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Κατάνγκας (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Μελέτιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και Σαφίτα (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) κ. Δημήτριος, κήρυξε στο χριστεπώνυμο πλήθος ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο «όταν πλησιάζει την εκκλησία να μην το κάνει μόνο για τα υλικά αγαθά που παρέχει αυτή απλόχερα, εν καιρώ κρίσης, αλλά να επιδιώκει την πνευματική τροφή, η οποία κρατά αιώνια και οδηγεί τον άνθρωπο μακριά από τα αδιέξοδα». Ακολούθησε η λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Κεντρική πλατεία, όπου τελέσθηκε αρτοκλασία, ενώ κήρυξε από άμβωνος ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ευχόμενος «Χριστός Ανέστη με υγεία και δύναμη σε όλους και καλή Ανάσταση στη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass