ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2016 0:53

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημ. Βίτσα και 8 μητροπολιτών θα πραγματοποιηθούν φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδος, συνεχίζονται σήμερα Σάββατο στις 7.30 μ.μ. με τον Μέγα πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ θα κηρύξει ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος. Στις 10.15 μ.μ. θα τελεστεί η Ιερά αγρυπνία.

Αύριο Κυριακή, ανήμερα της εορτής στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, η δοξολογία επί τη υποδοχή του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, ενώ το θείο κήρυγμα θα γίνει από τον μητροπολίτη Κερκύρας, ο οποίος θα προεξάρχει της θείας λειτουργίας κ. Νεκτάριου και η λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία. Εκεί θα κηρύξει από άμβωνος ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Το απόγευμα στις 8.00 Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου μας, κ. Ιγνατίου. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αχίλλιο θα παραστούν ακόμη οι μητροπολίτες Κατάνγκας (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Μελέτιος, Αμαντίας (της εκκλησίας της Αλβανίας) κ. Ναθαναήλ, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και Σαφίτα (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) κ. Δημήτριος.

ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Τον πολιούχο της Αγιο Αχίλλιο γιορτάζει η Νίκη Λάρισας. Σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 7 θα ψαλεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Την Κυριακή 15, ανήμερα της εορτής και ώρα 7.30, θα ψαλεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αχίλλιο θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο και στο Αχίλλειο Λάρισας, με το παρακάτω πρόγραμμα: Σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου στις 7 το απόγευμα εσπερινός, αρτοκλασία και περιφορά εικόνας. Αύριο Κυριακή 15 του μήνα πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass