ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Κινητοποιήσεις για την εξόφληση νυχτερινών

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2016 1:33

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ακόμη και την ερχόμενη Κυριακή που η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της Αγ. Αχίλλιο, αφήνουν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας με αφορμή την καθυστέρηση στην εξόφληση πρόσθετων αμοιβών τους.

Εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια χθες, όσο και στην πρωινή σήμερα, θα συζητήσουν τις εξελίξεις με συνδικαλιστές του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της κινητοποίησης προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη δημοτική αρχή για την ταχύτερη εξόφλησή τους.

Πρόκειται για περίπου 90 εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας οι οποίοι δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη τις πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες) του περασμένου Μαρτίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στις αλλαγές που πρέπει να προηγηθούν, με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, μετά και την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Από τον Δήμο Λαρισαίων ωστόσο διευκρινίζεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη εξόφληση των εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι για τους μόνιμους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, οι δαπάνες έχουν αποσταλεί προς έγκριση στην Υπηρεσία Ελεγκτικού Συνεδρίου ν. Λάρισας ενώ εκκρεμούν οι δαπάνες για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (2μηνίτες, 8μηνίτες) αφού από το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητήθηκε οι δαπάνες να αποσταλούν με βάση το νέο καθεστώς.

Η ψήφιση του ν. 4353/15 καθιερώνει νέο ενιαίο μισθολόγιο από την 1η Ιανουαρίου 2016 (κατάργηση βαθμών, ορισμός κλιμακίων κ.α.) και για την καταβολή των νέων μισθών θα πρέπει πρώτα το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει στις κατατάξεις των περίπου 1.500 εργαζομένων.

Οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά με το παλιό μισθολόγιο και όταν επικαιροποιηθούν τα νέα οικονομικά δεδομένα, εξέλιξη που αναμένεται σύντομα όπως διαβεβαιώνουν από τον Δήμο, τότε οι δημοτικοί υπάλληλοι θα λάβουν και τα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Η νυχτερινή απασχόληση ωστόσο υπολογίζεται με βάση το ωρομίσθιο και για τους περίπου 50 υπαλλήλους (ορισμένου χρόνου) στην Υπηρεσία Καθαριότητας, το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά η υποβολή των δαπανών να γίνει με το νέο καθεστώς και έτσι προέκυψε η καθυστέρηση στην εξόφλησή τους, με τον Δήμο Λαρισαίων να διευκρινίζει ότι το θέμα θα επιλυθεί άμεσα.

Να σημειωθεί πως η οριστική απόφαση για κινητοποίηση την Κυριακή του Αγίου Αχιλλίου, θα ληφθεί στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων στην Καθαριότητα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ενώ προηγήθηκε συνέλευση χθες, με τη νυχτερινή βάρδια.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass