ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Προληπτική… απαγόρευση κάθε «δημόσιας συνάθροισης»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2016 1:45

 

Στην απαγόρευση «κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας», για «λόγους δημόσιας ασφάλειας» τόσο έξω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου όσο και στους γύρω δρόμους, την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαϊου, προχώρησε χθες η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας. Όπως είναι γνωστό στις φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου θα παραστεί, προσκεκλημένος της Μητρόπολης Λάρισας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος θα ανακηρυχθεί παράλληλα και επίτιμος δημότης Λάρισας, σε εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων.

Ωστόσο, με αφορμή το κάλεσμα των «Αγωνιζόμενων Χριστιανών» για «σιωπηλή παρουσία όπως κάθε χρόνο» έξω από τον Αγιο Αχίλλιο, σε μια «διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Εκκλησίας» όπως σημειώνεται στο «προσκλητήριο» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αγώνας» των «Αγωνιζόμενων Χριστιανών» η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, εξέδωσε χθες… προληπτική απόφαση απαγόρευσης κάθε «δημόσιας συνάθροισης».

Η απόφαση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. δεν αφορά μόνο στην περιοχή του Αγ. Αχιλλίου αλλά και στις γύρω οδούς όπου θα γίνει η πομπή, στο πλαίσιο της θρησκευτικής τελετής.

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. «δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας ασφάλειας κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 06.00 της Κυριακής (15-05-2016) μέχρι και την 15.00 ώρα της Κυριακής (15-05- 2016), κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλης της Λάρισας που οριοθετείται από τις ακόλουθες οδούς: Πλατεία Αλόγου, Κενταύρων, Ανθίμου Γαζή, Παπακυριαζή, Ρούσβελτ, Ερμού, Βενιζέλου, Δήμητρας, Γεωργιάδου, Πλατεία Αλόγου» καταλήγει η απόφαση στην οποία μνημονεύεται το «κάλεσμα» των «Αγωνιζόμενων Χριστιανών».

«ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ»

Στη μηνιαία εφημερίδα «Αγώνας» που εκδίδουν οι «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί» δημοσιεύεται το επίμαχο «προσκλητήριο» για την παραμονή και ανήμερα του Αγ. Αχιλλίου. Στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «Οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί της Λάρισας και της επαρχίας να είμαστε παρόντες στον Αγιο Αχίλλιο, τόσο στις 14 Μαΐου 2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 6.00 το απόγευμα στον Εσπερινό, όσο και την επόμενη μέρα Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 7 το πρωί στον Ορθρο και Θ. Λειτουργία, να τιμήσουμε την ιερή μνήμη του πολιούχου μας Αγίου Ιεράρχου που λάμπρυνε και δόξασε με τη θεόφιλη πολιτεία του την πόλη της Λάρισας. Μη λείψει κανένας από το προσκλητήριο αυτό του αγώνα. Η σιωπηλή παρουσία μας, όπως κάθε χρόνο, είναι μια διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στον χώρο της εκκλησίας και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» καταλήγει το κάλεσμα που καταφέρεται κατά του μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνατίου.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, οι «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί» μετά και τη δικαστική προσφυγή της Μητρόπολης Λάρισας, σε κάθε εορταστική εκδήλωση, εθνική επέτειο κλπ, πραγματοποιούν πλέον «βουβές» συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass