ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Γιορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στο Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 0:21
Στιγμιότυπα από την περιφορά της εικόνας στο Αργυροπούλι Στιγμιότυπα από την περιφορά της εικόνας στο Αργυροπούλι

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Δημ. Τσιγάρας

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου η πολιούχος του χωριού Ζωοδόχος Πηγή.

Αναλυτικότερα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της ιερής εικόνας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή, γύρω από την πλατεία του χωριού, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Μαντά , ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο και τη συμμετοχή του πατρός Εμμανουήλ, ενώ τα εύσημα πήρε από τους ενορίτες, για την άψογη τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο προϊστάμενος του ιερού του Αργυροπουλίου π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας.

Ανήμερα της γιορτής, αλλά και το βράδυ της παραμονής και φέτος στις ταβέρνες του Αργυροπουλίου, με ζωντανές ορχήστρες, όπου τα ψητά, το τσίπουρο και το κρασί ήταν άφθονα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στο λαϊκό πανηγύρι.

Δεν έλειπε και υπαίθρια μικρή εμποροπανήγυρη κυρίως με παιχνίδια και χαλβά Τυρνάβου.

Στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπανταβάνης, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» και δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Ροντούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργυροπουλίου κ. Χρ. Κουτίνας, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σταύρος Δόβας, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass