ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Μπλακ – άουτ» για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2016 1:32

 

Τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων με επίκεντρο την αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει αιφνιδιαστικά προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, ξεκινάει σήμερα και στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, άμεσα υπήρξαν τα αντανακλαστικά των μαζικών φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο της κήρυξης 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Έτσι, σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα, στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία από το Εργατικό Κέντρο και στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο, με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας να συμμετέχει στο μαζικό συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων που γίνεται στην Αθήνα (Ομόνοια), με ώρα αναχώρησης των λεωφορείων στις 12 το μεσημέρι από την οδό Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας), δίπλα στον Πηνειό.

Την Κυριακή, εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας πραγματοποιεί συγκέντρωση για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία, ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Νομαρχίας.

«ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ»

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό! Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μην λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το «παρών»!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Να απαντήσουμε στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού! Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά! Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!

Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!

Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Δεν γονατίζουμε! Κανένας δεν γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση! Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Ό,τι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα».

ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ-ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα με ασήκωτους φόρους και χαράτσια.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης είτε μέσω της άμεσης φορολογίας, η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 μνημόνια.

Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με αύξηση φόρων και επιβολή νέων χαρατσιών στη λαϊκή κατανάλωση για το κλείσιμο της «αξιολόγησης», στο όνομα αντιμετώπισης του χρέους, με στόχο την επίτευξη πλεονασμάτων, στο 3,5% του ΑΕΠ. Πλεόνασμα που θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τη χρεοκοπία του λαού.

Τα νέα φορολογικά μέτρα εκτός από αντιλαϊκά, είναι υφεσιακά (μειώνουν το ΑΕΠ και την απασχόληση) και αντισυνταγματικά. Ειδικότερα παραβιάζουν βάναυσα την αρχή της «αναλογικότητας» (συνεισφορά στα φορολογικά βάρη ανάλογα με το εισόδημα), την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του πολίτη (από το 2010 αυξάνουν σταθερά τα φορολογικά βάρη για τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και αγρότες) και την αρχή της ανταποδοτικότητας (μειώνονται οι κοινωνικές παροχές), ενώ παράλληλα μειώνονται οι μισθοί και συντάξεις. Από την άλλη τα μέτρα ενισχύουν τάσεις φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής.

Ζητάμε την απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Την απάντηση στην κυβέρνηση θα δώσουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και ολόκληρη η κοινωνία με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση».

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, είχαν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα να σταματήσουν από τα μεσάνυχτα και για τρεις μέρες όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ και οι οδοντίατροι όλης της χώρας που απεργούν σήμερα και αύριο. Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία καλεί τους Λαρισαίους με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Στη σημερινή και αυριανή απεργία συμμετέχουν και τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

* Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

* Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Στα δύο 15λεπτα που προαναφέρθηκαν οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες θα μπορούν να ανεβάζουν κείμενα που αφορούν ΜΟΝΟ τις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά και το Ασφαλιστικό.

Η ΠΟΕΣΥ πέρα από την αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα, που εξανεμίζει όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία».

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας, ζητούν να γίνει σήμερα Παρασκευή, οι «Παρεμβάσεις-Συνεργαζόμενοι», προκειμένου να συζητήσουν την οργάνωση κινητοποιήσεων

ενάντια στη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Μπροστά στον νέο Αρμαγεδδώνα του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού που καταθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άρον-άρον το Σαββατοκύριακο προς ψήφιση στη Βουλή, απαιτείται η μέγιστη κινητοποίηση των συνδικάτων για την απόσυρσή του και τη γενικότερη ανατροπή των μνημονίων εξαθλίωσης και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Καλούμε σε εργατική πανστρατιά για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass