Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΧ. ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΣ»

Δώρισε τη στέγη του στον Δήμο Τυρνάβου

* Ομόφωνη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 21 Απρ 2016 0:31
Από τη συνάντηση των μελών της διοίκησης του συλλόγου με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση κατά την οποία του παρέδωσαν την επιστολή δωρεάς του οικήματος Από τη συνάντηση των μελών της διοίκησης του συλλόγου με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση κατά την οποία του παρέδωσαν την επιστολή δωρεάς του οικήματος

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Σύλλογος Τυρναβιτών Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας παράγραφο του καταστατικού του σε ό,τι αφορά στην κυριότητα της έδρας του στη Θεσσαλονίκη να παραχωρήσει το διαμέρισμα στον Δήμο Τυρνάβου. Το αίτημα συζητήθηκε στο προχθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου όπου μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση η δωρεά του οικήματος έγινε δεκτή ομόφωνα από το σώμα, με ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Συλλόγου για την πρωτοβουλία αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ετών ο Σύλλογος απέκτησε στέγη μετά από δωρεές του ανεψιού του Αχιλλέα Τζάρτζανου, Αθανάσιου Λαμπρούλη, της Κικής Μαλίτα – Δασκαλοπούλου, του Μανώλη Παπαλέξη, αλλά και των μελών του. Το στέκι του Συλλόγου βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 121 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος στην πολύχρονη πορεία του ένωσε τους απόδημους Τυρναβίτες που μένουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη καθώς και πολλούς φοιτητές. Παράλληλα μετέφερε στη συμπρωτεύουσα τα ήθη και τα έθιμα του Τυρνάβου προβάλλοντας παράλληλα τα ντόπια προϊόντα όπως τα σταφύλια, το τσίπουρο, το ούζο και το κρασί.

Στην επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Συλλόγου που υπογράφει η πρόεδρός του κ. Αγλαΐα Γαρτσώνη και η γραμματέας κ. Αμαλία Γκατζηρούλη - Γεωργίου αναφέρουν: «Όπως γνωρίζετε, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος των Τυρναβιτών Θεσσαλονίκης «Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος», δραστηριοποιείται από το 1993 συνεχώς μέχρι σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με σκοπό τη γνωριμία και τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του, καθώς και τον εντοπισμό, την καταγραφή και τη μελέτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καταγόμενοι από τον Τύρναβο Λάρισας (και τα περίχωρά του) κάτοικοι Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και την προώθηση και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα αυτά, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των μελών του.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου στα χρόνια που λειτούργησε υπήρξε αναμφισβήτητα πολύπλευρη και αξιόλογη.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας γνωρίζουμε την πρόθεσή μας –εφαρμόζοντας κατά γράμμα το άρθρο 22 του Καταστατικού– να δωρίσουμε κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Τυρνάβου, ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. περίπου που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 121, 1ος όροφος, ιδιοκτησίας του Συλλόγου μας, το οποίο μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαμε ως γραφεία του συλλόγου και ως χώρο στέγασης των δραστηριοτήτων μας, των αρχείων μας, καθώς επίσης και πολλών φωτογραφιών και αντικειμένων που αφορούν στη γενέτειρά μας, τον Τύρναβο, με μεγάλη συναισθηματική αλλά και ιστορική για εμάς, αξία.

Επιθυμία μας είναι ο Δήμος Τυρνάβου να χρησιμοποιήσει κατά τρόπο επωφελή το ανωτέρω ακίνητο, όπως λ.χ. για εκπαιδευτικούς ή άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Μετά την αποδοχή της δωρεάς ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης εκ μέρους και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε για τη δωρεά και δεσμεύτηκε ότι η στέγη του Συλλόγου θα παραμείνει στο οίκημα και ο Δήμος μετά την πλήρη κυριότητα θα αναλάβει τα έξοδά του ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον δωρητή σύλλογο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass