«Η Μεγάλη Εβδομάδα μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον Χριστό»

Δημοσίευση: 19 Απρ 2016 0:48

 

Μεγάλη συναυλία με πασχαλινούς ύμνους πραγματοποίησε το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ. Θεοδόσιο Διαμάντη, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Η συναυλία βυζαντινής μουσικής περιείχε ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από φιλόμουσους πιστούς, Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, το Σάββατο το απόγευμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του αιδεσιμολογιότατου Πρωτοπρεσβυτέρου π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου Κερκύρας και Παξών, που είχε ως θέμα: Οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Λαρισαίος λόγιος κληρικός, μίλησε μέσα από την καρδιά του τόσο για το ύψος των νοημάτων που κρύβονται μέσα στην υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας όσο και τον τρόπο που θα διέλθουμε τον χρόνο της, κατανοώντας μέσα από την πλούσια θεματολογία της και τον υμνολογικό πλούτο της, από τις πολλές αντιθέσεις της και το μεγαλείο της, ποιος είναι ο σκοπός μας και πώς θα συνοδοιπορήσουμε μαζί με τον ερχόμενο Χριστό, βιώνοντας τόσο τον Σταυρό όσο και την Ανάστασή Του! Στην συνέχεια οι χορωδοί απέδωσαν θαυμάσια και μελωδικότατα τους κατανυκτικούς ύμνους της ιεράς αυτής περιόδου, ενώ μαζί με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιο, ο οποίος προλόγιζε την όλη εκδήλωση, πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα αγάπης και τιμής, στους μακαριστούς ιεροψάλτες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας και σπουδαίους μαΐστορες της Βυζαντινής Μουσικής, αλησμόνητους, Άγγελον Μαργαρίτην, Ιωάννην Κεσσάκην, Αριστείδην Γρηγοριάδην, Κωνσταντίνον Κωστούλην, Αθανάσιον Βαϊου, Ναόν Γαλατάν, Αθανάσιον Καραμέτσιον και τον νεώτερον στην ηλικία Κωνσταντίνον Σαΐτην. Με ιερά δε συγκίνηση το ακροατήριο άκουσε και το ειδικά γραμμένο για τη μνήμη τους ψαλτοτράγουδο, σε ήχο β΄, που κατέπληξε τους πάντες. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος συνεχάρη τόσο τον προσκεκλημένο του ομιλητή, π.Θεμιστοκλή για την εμπνευσμένη ομιλία του όσο και τον χοράρχη και τους χορωδούς του Δημοτικού και Βυζαντινού Εργαστηρίου, για τη σπουδαία αυτή συναυλία που παρεχώρησαν, τέρποντας για μια ακόμη φορά τις ακοές των πιστών. Έκανε δε και ειδική μνεία στους μακαριστούς Ιεροψάλτες, που πέρασαν από τη Λάρισα και άφησαν το σπουδαίο άρωμα της εν Χριστώ διακονίας τους και πραγματικά σπουδαίας προσφοράς τους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass