ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΛΜΗΡΟΙ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Από Απρίλη… καλοκαίρι στη Λάρισα

*«Χαμόγελα» για τους επαγγελματίες στα παράλια του νομο

Δημοσίευση: 19 Απρ 2016 0:12

ύ

Του Κώστα Γκιάστα

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, όμως από την Κυριακή μύρισε λίγο… καλοκαίρι. Ο υδράργυργος στον κάμπο χτύπησε «κόκκινο», οι παραλίες του νομού πήραν ζωντάνια από ημερήσιους εκδρομείς και κάποιοι εξ αυτών δεν δίστασαν ακόμα και να φορέσουν μαγιό για να κάνουν την πρώτη τους βουτιά. Με χαμόγελα φυσικά υποδέχθηκαν αυτήν την καλοκαιρία οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε καταστήματα που βρίσκονται στα παράλια καθώς είδαν τον τζίρο να ανεβαίνει έστω και για μια ημέρα καθώς στις δύσκολες αυτές συνθήκες η κάθε ανάσα είναι πολύτιμη.

«Η μέρα θύμισε καλοκαίρι» μας λέει ο κ. Κώστας Τσακμάκης που διατηρεί περίπτερο στον Αγιόκαμπο «Εκτός από τους Λαρισαίους που έχουν σπίτια στην περιοχή και τα επισκέφθηκαν για λόγους συντήρησης, υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών που πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Στη Βελίκα το ίδιο σκηνικό, με τα μαγαζιά να αρχίζουν να δουλεύουν σε καλούς ρυθμούς για δεδομένα Απριλίου. Αυτό μας επιβεβαιώνει και ο κ. Χρήστος Σφυρής που είναι ιδιοκτήτης ταχυφαγείου στην περιοχή «Οι Λαρισαίοι το είδαν ως μια πολύ καλή ευκαιρία. Άλλοι έφαγαν, άλλοι ήρθαν για καφέ μα αρκετοί ήταν αυτοί που βούτηξαν κιόλας καθώς δεν έχασαν την ευκαιρία». Όσο για τη θερμοκρασία του νερού, είναι μόνο για τολμηρούς ακόμα, όπως λένε οι ντόπιοι.

Στα Μεσάγγαλα τα καταστήματα κινήθηκαν σε βελτιωμένα επίπεδα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν και οι αρκετοί ψαράδες που βρέθηκαν στην περιοχή. Την εικόνα μας την περιγράφει ο πρόεδρος των Ερασιτεχνών Ψαράδων Κάτω Ολύμπου, κ. Γιώργος Νάτσης: «Ο αλιευτικός τουρισμός πάντα στηρίζει την περιοχή μας. Ψαράδες από τις γύρω περιοχές έρχονται συχνά όμως την Κυριακή ο αριθμός ήταν αυξημένος. Η διάθεση του κόσμου επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, άσχετα αν τα οικονομικά του είναι άσχημα». Από ψάρι πάντως «Πάμε πολύ καλά. Τα Μεσάγγαλα δίνουν πολύ ψάρι…» σύμφωνα με τον κ. Νάτση.

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση και στον Πλαταμώνα. Πολλοί ήταν οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν με το τρένο στα παράλια του νομού Κατερίνης και αρκετοί αυτοί που κολύμπησαν στην παραλία που βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία. Κάποιοι πάλι ήδη εγκαινίασαν την περίοδο των καλοκαιρινών σπορ…

*ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις, ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Ειδικά στη Λάρισα σύμφωνα με πρόβλεψη του ιστότοπου meteo.gr στις μεσημεριανές ώρες η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 31 βαθμούς. Το θετικό ωστόσο θα είναι πως σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη θα υπάρχει και αραιή συννεφιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass