Ο ΑΝΑΠΛΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τι είπε ο Βίτσας από το Κουτσόχερο (φωτ.)

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 17:29 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Απρ 2016 18:58

Εργασίας και όχι επικοινωνίας χαρακτήρισε την επίσκεψή του στη Λάρισα, για την οποία έγραψε χθες η «Ε», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που πριν από λίγο πραγματοποίησε στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου. Μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας είπε πως «Στόχος είναι να συζητήσουμε με τους διαχειριστές και να δούμε τα προβλήματα από πρώτο χέρι και να τα διορθώσουμε σε ένα ευρύτερο σχέδιο, φιλοξενίας και μετεγκατάστασης. Ώσπου να σταθεροποιηθούν τα πράγματα, να αδειάσει η Ειδομένη και ο Πειραιάς και να δούμε την 2η φάση που θα είναι πιο μόνιμη».

*Διαβάστε την Κυριακάτικη έντυπη έκδοση της «Ε» για περισσότερα

Αναφέρθηκε στην μετακίνηση των προσφύγων λέγοντας πως «Ο πρόσφυγας είναι ελεύθερος και δεσμευμένος από ελπίδα του και νόμους της χώρας υποδοχής. Δεν κάνουμε δηλαδή ότι θέλουμε σε μια χώρα. Εμείς προσφέρουμε κάποια πράγματα» αλλά και πως «Με την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία η οποία βελτίωσε την κατάσταση υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

*Διαβάστε την Κυριακάτικη έντυπη έκδοση της «Ε» για περισσότερα

Μιλώντας για το αν θα γίνουν άλλες δομές στη Θεσσαλία τόνισε ότι «Σίγουρα θα υπάρξει άλλη μια δομή στο Ατλάντικ στα Τρίκαλα. Δεν έχουμε ευρύτερους σχεδιασμούς αυτή τη στιγμή για τη Θεσσαλία» κάνοντας λόγο για αποφόρτιση των μεγάλων δομών, όπως αυτήν του Κουτσοχέρου, με μεγαλύτερη διαίρεση των πληθυσμών, «ώστε να μπορούμε να τους εξυπηρετούμε καλύτερα». Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πάπα «Μπορεί να επηρεάσει αλλά θα ήταν λάθος να δώσουμε ελπίδες πως άμεσα θα ανοίξουν τα σύνορα» και τέλος τα έβαλε με τους διακινητές. Για τον Πειραιά εξέφρασε την ελπίδα πως θα αδειάσει μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Κ.Γ.

Φωτ. Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass