ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ PIN ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΕ 24ΧΡΟΝΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟ

Σήκωνε χρήματα από ξένους λογαριασμούς

* Άλλους τρεις συνεργούς του 24χρονου αναζητεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τη διαδικτυακή απάτη

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2015 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:40

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ακόμη συνεργών του 24χρονου Λαρισαίου που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών μέσω του διαδικτύου.

Ο 24χρονος, που είχε συλληφθεί ξανά τον Σεπτέμβριο του 2014 για ανάλογη υπόθεση, μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο υποσχόταν "οικονομικά πακέτα" διακοπών αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone σε "τιμή ευκαιρίας" αποσπώντας προκαταβολές ενώ από την μέχρι σήμερα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έχει διαπιστωθεί ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 32 πολίτες σε όλη τη χώρα αποσπώντας περισσότερα από 33.000 ευρώ.

Το παράδοξο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, είναι πως υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που εμπιστεύθηκαν στον 24χρονο ακόμη και τον απόρρητο κωδικό (PIN) της τραπεζικής τους κάρτας με αποτέλεσμα, ο νεαρός Λαρισαίος αφενός να κάνει αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς αφετέρου να λαμβάνει μέρος σε παιχνίδια στοιχημάτων με πιστωτικές κάρτες των θυμάτων του.

Θύματα τα οποία σε άλλες περιπτώσεις, εξοφλούσαν εξ αρχής το ποσό που αντιστοιχούσε είτε στο πακέτο διακοπών – είτε σε σύγχρονες συσκευές κινητής τηλεφωνίας καταβάλλοντας από 2.800 έως και 4.000 ευρώ!

Ο 24χρονος, το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ παραμένει κρατούμενος μετά και την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας αναζητεί άλλους 2 Λαρισαίους και έναν τρίτο, από τη Θεσσαλονίκη, ως εμπλεκόμενους στη διαδικτυακή απάτη με την έρευνα να επεκτείνεται, καθώς μέσω των τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων διευρύνεται συνεχώς.

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος Λαρισαίος, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα, της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών".

Αφού "μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 47 και 32 ετών, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, αναρτώντας αγγελίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, για πώληση οικονομικών πακέτων διακοπών στο εξωτερικό και συσκευών κινητής τηλεφωνίας τύπου smartphone σε δελεαστικές τιμές, εξαπατούσαν τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι προέβαιναν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, τα οποία ανέρχονται από 400 έως 1.600 ευρώ σε κάθε περίπτωση, χωρίς ποτέ να τους αποστείλουν εισιτήρια ταξιδιών ή συσκευές κινητής τηλεφωνίας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass