Το Γερακάρι γιόρτασε τον Ευαγγελισμό

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2016 20:41

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στο Γερακάρι Αγιάς εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στον ομώνυμο ναό, παρουσία πλήθους πιστών που αψήφησαν τον άσχημο καιρό που επικρατούσε, αλλά και την κατά διαστήματα βροχή, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλου Κοιλιά, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ συνοδεία των ιερέων π. Ιωάννη Πρασσά και π. Δημητρίου Σοφολόγη, ιεροψαλτών, μαθητών, επισήμως προσκεκλημένων και μη, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Ευαγγελίστριας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε λιτή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, ενώ στον αυλόγυρο αυτού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους κ. Γιαννακού Παναγιώτη και από χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» υπό την καθοδήγηση και συμμετοχή του χοροδιδασκάλου κ. Παναγιώτη Καραβιδέ.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Μπέμπης και Κώστας Ι. Καραμπάτσας, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων Λάρισας Κώστας Ευαγ. Καραμπάτσας, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς, Βασίλης Βλαχογιάννης και Χρήστος Καρνάβας αντίστοιχα, η αντιδήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Ζιούλη, Σωτήρης Μάρκου και Γρηγόρης Καλαγιάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκαρκάλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλης Βαλάρης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου Γιώργος Μπαράκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Βασίλειος Κουτσαντάς και Χριστίνα Χριστούλα.  

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass