ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Λάρισα τιμά την εθνική παλιγγενεσία

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2016 0:51

 

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή οι εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλες τις σχολές, σχολεία και ιδρύματα της πόλης από καθηγητές και δασκάλους και απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο πεσόντων της πόλης μας.

Σήμερα Παρασκευή 25 Μαρτίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 7:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ωρα 8:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας.

Ωρα 10:30 Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του ιερού ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βαρδάτσικο Νικόλαο, διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Ωρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Ωρα 11:30 Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Η ΜΑΘΗΤΙΩΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ

Φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821 απέτισε χθες η μαθητιώσα νεολαία της Λάρισας, στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Οι σημαίες όλων των σχολείων της πόλης που θα παρελάσουν σήμερα με τους μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στον χώρο της τελετής.

Στεφάνι ως εκπρόσωπος των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης κατέθεσε μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου και ως εκπρόσωπος των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητής του 5ου Λυκείου Λάρισας.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Νίκος Παναγιώτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», Νίκος Κοσμάνος και εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν οι διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Σωτήρης Βούλγαρης και Ιωάννης Καψάλης, αντίστοιχα, ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής και τον Δήμο Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αλέξανδρος Μπατζιανούλης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στον Δήμο Κιλελέρ, προγραμματίστηκαν τα ακόλουθα: Επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νίκαιας σήμερα Παρασκευή 25 Μαρτίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου, θα ξεκινήσουν με την προσέλευση των επισήμων στον ιερό ναό, θα ακολουθήσει η δοξολογία και στη συνέχεια η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην πλατεία της Νίκαιας.

Στις 11:00 θα αρχίσει η παρέλαση ενώπιον των αρχών στην οδό Φαρσάλων και η εκδήλωση θα περατωθεί με την παράθεση δεξιώσεις για τις αρχές και το κοινό στο κτίριο του ΚΑΠΗ. Παρόμοιες εκδηλώσεις τα τελεστούν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass