ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

«Δίδυμα» μάχης στην τοπική ΝΔ

* Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητα για Δημοτικές και Θεματικές Οργανώσεις και συνέδριο

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2016 0:18 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαρ 2016 0:55

Του Γιώργου Ρούστα

Κοσμοσυρροή χθες βράδυ στα γραφεία της ΝΔ Λάρισας, καθώς έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων (είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου) για τα κομματικά όργανα, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκλογικών διαδικασιών. Υποψήφιοι πρόεδροι Δημοτικών Οργανώσεων, υποψήφια μέλη και σύνεδροι προσήλθαν (την ύστατη ώρα, όπως συνηθίζεται) στην οδό Κουμουνδούρου και υπέβαλαν τη σχετική αίτηση υποψηφιότητας. Μαζί με τους υποψήφιους και πολλά στελέχη και φίλοι της ΝΔ, οι οποίοι ως απλοί παρατηρητές πήραν μια εικόνα της κατάστασης. Όπως παρατήρησαν τα τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ «στο κόμμα παρατηρείται ένας επαναπατρισμός παλιών φίλων και στελεχών της ΝΔ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί που θα ψηφίσουν στις εκλογές στον νομό Λάρισας ανέρχονται στους 12.600, εκ των οποίων οι 1.100 ενεγράφησαν μετά την εκλογή Μητσοτάκη, με τη μερίδα του λέοντος να αποτελούν οι παλιές... καραβάνες.

Όσον αφορά στις υποψηφιότητες, δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη και επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες μέρες. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στις Δημοτικές Οργανώσεις, στις οποίες θα κονταροχτυπηθούν δίδυμα υποψηφιοτήτων αλλά και στην κατηγορία των συνέδρων. Στους Θεματικούς το ενδιαφέρον εστιάζεται στους τομείς της Υγείας, όπου έχουν υποβληθεί δύο υποψηφιότητες (Καραχάλιος-Σαρατζιώτης), στο Οικονομίας επίσης με δύο υποψηφιότητες, των Βαγγ. Αναγνωστόπουλου και Φώτη Τζατζάκη και στο Πολιτισμού με τις υποψηφιότητες των Ελ. Ξυνοπούλου, Χρ. Αγορίτσα, ενώ στους υπόλοιπους τομείς υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα.

Αναλυτικότερα οι υποψηφιότητες που είχαν υποβληθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και αναμένεται να εγκριθούν από τη ΝΕΦΕ και να αποσταλούν για τελική έγκριση στα κεντρικά της ΝΔ είναι οι εξής:

ΣΤΙΣ ΔΗΜ.ΤΟ.

Στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας, η οποία θα αριθμεί 11 άτομα (10 μέλη και ο πρόεδρος), ως υποψήφιοι πρόεδροι κατέθεσαν αιτήσεις, (μαζί με 20 υπογραφές στελεχών του κόμματος), οι Βίκυ Λάππα, Ηρ. Γερογιώκας, Βασ. Πολυμέρου.

Στη ΔΗΜΤΟ Κιλελέρ (η σύνθεση θα είναι 12μελής) μοναδική υποψηφιότητα είναι αυτή του γεωπόνου Δημ. Ντογκούλη.

Στην Ελασσόνα (13, συν τον πρόεδρο 14) υποψήφιοι θα είναι οι Φώτης Καραγκόγκος και Τάκης Δρυστέλας.

Δεκαμελής θα είναι οι υπόλοιπες ΔΗΜΤΟ και οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής: Στη ΔΗΜΤΟ Τεμπών οι κ.κ. Χρ. Κίτσιου, Δημ. Κουρίτας, Φ. Κωστόπουλος. ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων ο Γ. Αγγελακόπουλος και η Μαργαρίτα Γκότη. ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου υποψήφιοι πρόεδροι θα είναι οι Χριστοφ. Κατσαρός και Αντρέας Καλακαλάς. ΔΗΜΤΟ Αγιάς οι Αντίγονος Βατζιάς, Γιώργος Μασούρας, Χρ. Χατζησαλάτας.

Επίσης κατατέθηκαν δεκάδες υποψηφιότητες μελών για κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ

Οι υποψήφιοι ως Θεματικοί είναι οι εξής: Αγροτικού Σπύρος Τσικρίκας, Υγείας Θεοφ. Καραχάλιος και Αθαν. Σαρατζιώτης, Παιδείας Αθαν. Γκουτζέλας, Δικαιοσύνης Σουλτάνα Δόκου, Οικονομίας Βαγγ. Αναγνωστόπουλος και Φώτης Τζατζάκης, Υποδομών-Δικτύων ο Νίκος Παπαγεωργίου, Κοινωνικής Πολιτικής η Όλγα Ευφραιμίδου, Μισθωτών Σ. Μαλάκος, Εμπόρων-Βιοτεχνών-Παραγωγικών Τάξεων ο Γρηγόρης Βλαχάκης και στο Πολιτισμού η Ελένη Ξυνοπούλου και ο Χρήστος Αγορίτσας. Η εκλογή των δέκα τομεαρχών του κόμματος σε επίπεδο νομού θα γίνει στις 6 Απριλίου.

ΣΥΝΕΔΡΟΙ

Περίπου 50 άτομα υπέβαλαν υποψηφιότητες για σύνεδροι ενόψει του κεντρικού συνεδρίου της ΝΔ, ενώ σε επίπεδο νομού θα εκλεγούν 37, από το μικτό ψηφοδέλτιο 28, συν 9 γυναίκες που θα εκλεγούν λόγω ποσόστωσης. Οι εκλογές θα γίνουν στις 3 Απριλίου.

Ο εκλογικός μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου για την προεδρία της ΝΟΔΕ, για την οποία θα ψηφίσουν τα 77 μέλη των ΔΗΜΤΟ, 22 από την ΟΝΝΕΔ, οι 10 θεματικοί τομεάρχες, ενώ εξ οφίτσιο θα μετέχουν οι δύο βουλευτές κ.κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας, οι δύο εκλεγμένοι δήμαρχοι του κόμματος κ.κ. Ευαγγέλου, Νασιακόπουλος, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, οι 6 Λαρισαίοι που μετέχουν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Υποψήφιοι θα είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Παπαλέξης και ο δικηγόρος Χρ. Καπετάνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass